Artistic Studio Oriental Expression

Σχολή μπαλέτου χορού

Η σχολή χορού μας στον Άγιο Δημήτριο, πλησίον του σταθμού του μετρό Δάφνη, αποτελεί πρότυπο χοροθεατρικό κέντρο. Σε έναν άνετο και φωτεινό χώρο οι έμπειροι χοροδιδάσκαλοί μας χρησιμοποιούν διάσημες τεχνικές χορού και θεάτρου της Ανατολής και της Δύσης, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές τους να ανακαλύψουν την κινησιολογία όλων των λαών.

Στις κινησιολογικές και εκφραστικές μας αναζητήσεις εντάσσονται συνεχώς νέα εκφραστικά στυλ όπως: Oriental, Bollywood, Bollybelly, Tribal Fusion, Capoeira, Latin, Κλασσικός Ινδικός Χορός (Bharatanatyam), Μπαλέτο Ενηλίκων, Σύγχρονος Χορός, Modern ISTD, High Heels, Pilates, Yoga,  Barre Astie, Stretch and Flex, Πολυνησιακοί Χοροί  (Hula), Κρητικοί Χοροί, Physical Theatre κλπ.

Συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε η μόνη Σχολή στην Ελλάδα όπου διδάσκεται οργανωμένα το Αυθεντικό Bollywood, το Bollybelly, και το Orientalates (η δική μας πρόταση με ασκήσεις pilates σε συνδυασμό με μοντέρνο και παραδοσιακό oriental), καθώς και το Tribal Fusion (Ethnik και American Style).

Τα μαθήματα που προσφέρονται σε άτομα όλων των ηλικιών και εμπειρίας καθώς είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να απευθύνονται όχι μόνο σε επαγγελματίες, αλλά και σε ανθρώπους που απλά επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από τον χορό. Το εργαστήρι μας έχει διοργανώσει νέχρι σήμερα πολλά σεμινάρια με προσκεκλημένους διακεκριμένους δασκάλους θεάτρου, χορού, τραγουδιού κ.α. από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, έχουμε κάνει παρουσιάσεις σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως στις «Mega με Μία», «Ελένη», «Όμορφο Κοσμο2», «Στα Καλά Καθούμενα», «One Mark Show», «Dancing with the Stars 3», «Καλό Μεσημέρι» Crete Tv, "Χρώματα Ελλάδος" κ.α. Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί δημοσιεύσεις και αφιερώματα για τη δουλειά μας στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

 

Νέα

Company news

8ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών”

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού  Τουρισμού (ΕΟΤ)
και του Διεθνούς Συμβουλίου Xορού (CID)

Αθήνα, 1-3  Ιουλίου 2022
Σάββατο – Κυριακή 2 μοναδικές Παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Το «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα ανοίγει για 8η φορά τις πύλες του την 1η Ιουλίου 2022. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από την 1η έως τις 3 Ιουλίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό θέατρο «Δόρα Στράτου», στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου.

Το Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερης πολιτισμικής χροιάς και αναδεικνύεται – για μια ακόμη φορά – σε μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της θερινής περιόδου στην Αθήνα. Θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Διεθνούς  Συμβουλίου Χορού (CID) και διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece, σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.).

Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες.

Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού και της Μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών – πέρα από γεωγραφικά σύνορα – στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, bazaar και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλήθος σεμιναρίων χορού και μουσικής από μεγάλους δασκάλους που θα επισκεφθούν την Ελλάδα από διάφορες χώρες.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορού Bollywood στην Ελλάδα, που διοργανώνεται από το «Oriental Expression Awards», με διακρίσεις και δώρα.

Πολιτιστικοί σύλλογοι, ομάδες χορού καθώς και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος είτε στις Παραστάσεις είτε στο διαγωνισμό μπορούν να απευθυνθούν στους διοργανωτές (2109735888, info@orientalexpression.gr).