Εστία

Εκδοτικός οίκος

Η Εστία στο κέντρο της Αθηνας ειναι ενας ιστορικος εκδοτικός οίκος.

Από το 2020 τα γραφεία του εκδοτικού οίκου και του περιοδικού Νέα Εστία λειτουργούν επί της Βουλής 14 και Καραγεώργη Σερβίας και η αποθήκη του επί της οδού Λεβιδίου, στο Περιστέρι.

O εκδοτικός οίκος παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα πνεύμα που φιλοδοξεί να συνδυάσει την παράδοσή του με τα σημερινά δρώμενα. Έτσι λοιπόν φιλοξενεί σήμερα σειρές σύγχρονης ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, μαρτυριών και βιογραφιών, σειρά ιστορίας και πολιτικής (με διευθυντή τον Νίκο Καραπιδάκη), τη βασική ιστορική σειρά (υπεύθυνοι οι Νίκος Καραπιδάκης και Κώστας Κωστής), τη φιλοσοφική σειρά (με υπεύθυνους τον Γιώργο Φαράκλα και την Ελένη Περδικούρη), τη σειρά Ψυχαναλυτικά (που ίδρυσε ο Γεράσιμος Στεφανάτος), τη σειρά Εστία Ιδεών (που ίδρυσε ο Σταύρος Ζουμπουλάκης), τη σειρά της Νέας Ελληνικής Βιβλιοθήκης που περιλαμβάνει τα σημαίνοντα έργα της βυζαντινής και νεοελληνικής γραμματείας, βιβλία για τη γιόγκα, για τα παιδιά, κ.α.

Σκοπός του οίκου είναι η μετριοπαθής αριθμητικά παραγωγή βιβλίων ("καλαίσθητων και σε τιμή προσιτή") που να έχουν λόγο ύπαρξης μέσα στον σημερινό εκδοτικό καταιγισμό.