Αφοί Τέττερη

Ποτοποιίες

Η ποτοποιία μας στην Χίο παρασκευάζει παραδοσιακά λικέρ και ούζο.

Μια οικογενειακή παράδοση που χάνεται στα μέσα του περασμένου αιώνα, αποτέλεσε τη μοναδική συνταγή που δημιούργησε το γνωστό ούζο ΤΕΤΤΕΡΗ.

 

Το αυθεντικό νησιώτικο ούζο με τη σπάνια γεύση που το κατατάσσει ανάμεσα στα 10 καλύτερα ούζα της χώρας μας. Από τα μέσα του περασμένου αιώνα παράγεται το ούζο ΤΕΤΤΕΡΗ, πρώτος το απέσταξε ο Στυλιανός Τέττερης το 1846, ως προϊόν για οικιακή χρήση.

 

Έχοντας μεράκι και αγάπη για το απόσταγμα του γλυκάνισου κατάφερε να το κάνει γνωστό σε όλη την εκεί περιοχή, και να ασχολειθεί επαγγελματικά με αυτό.

 

Η ποτοποιία Τέττερη παράγει:

 

Ούζο (Νο5, Νο7, ούζο Χίου)

Ούζο με μαστίχα

Φυσικό πεπαλαιωμένο Μπράντυ

Αλκοολούχο ποτό τύπου Μπράντυ (Εκλεκτόν)

Πέντε παραδοσιακά Χιώτικα λικέρ όπως: η Μαστίχα, το Περγαμόντο, το Μανταρίνι, το Τριαντάφυλλο και το Αμύγδαλο.