Irina G Tours

Γραφείο τουρισμού

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο μας στις Αχαρνές Αττικής παρέχει υψηλές υπηρεσίες γενικού τουρισμού, οι οποίες καλύπτουν διάφορες πτυχές των διακοπών σας · από την έκδοση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέχρι έκδοση Visa. 

Φροντίζουμε για την διαμονή σας στα καλύτερα ξενοδοχειακά καταλύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και οργανώνουμε για εσάς μοναδικές εκδρομές, ταξίδια και κρουαζιέρες με ασφάλεια.

Επιπλέον, το τουριστικό μας γραφείο έχει εξειδίκευση στις μετακινήσεις σας προς την πρώην Σοβιετική ένωση με Sales για Uzbekistan airways, sales για Krasnodar και συνεργασίες με 30 ναυτιλιακές εταιρίες. Αναλαμβάνουμε την έκδοση της Visa σας για Ρωσία, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν. Επίσης, υποστηρίζουμε την μεταφορά  των χρημάτων σας μέσω της MoneyGram.

Νέα

Καβάλα-Δράμα-Ξάνθη-Πομακοχώρια, 4 ημέρες από 175 €
Καβάλα-Δράμα-Ξάνθη-Πομακοχώρια, 4 ημέρες από 175 €

ΚΑΒΑΛΑ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ - ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

 

 

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε τη διαδρομή για το γραφικό οικισμό του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, με τη μοναδική θέα στη θάλασσα του θερμαϊκού και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΒΑΛΑ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και μία όμορφη εκδρομή ξεκινά. Θα γνωρίσουμε τη ΣΜΙΝΘΗ και τον ΕΧΙΝΟ, δύο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων, αλλά και την πόλη της ΞΑΝΘΗΣ, όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη λίμνη ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ και το ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΒΑΛΑ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και περίπατοι γνωριμίας στην πόλη, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του κατάφυτου όρους Παγγαίου, σε μία θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753 μ. Είναι ένας από τους δύο ιερούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πόλο έλξης πλήθους πιστών, που έρχονται να προσκυνήσουν την "αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου" και να ηρεμήσουν μέσα στο γαλήνιο περιβάλλον της. Παραμονή - προσκύνημα και συνεχίζουμε για την επίσκεψη μας στο ΣΠΗΛΑΙΟ της ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμος του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Το μεσημέρι καταλήγουμε στην πόλη της ΔΡΑΜΑΣ. Χρόνος ελεύθερος στο χώρο του Δημοτικού κήπου και την πλατεία Ελευθερίας, για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΒΑΛΑ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ από τη γνωστή, πλέον, διαδρομή με μικρή ευχάριστη παράκαμψη, στους πρόποδες του Ολύμπου και την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, αλλά και το Λιτόχωρο, όπου θα έχουμε και γεύμα ποραιρετικά. Ακολούθως μέσω ΛΑΜΙΑΣ, με μικρή στάση σε καφέ της εθνικής οδού, φθάνουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 4 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο σε Δίκλινο Παιδικό σε τρίκλινο (2-12 ετών) σε Μονόκλινο
Esperia 3* 175€ 155€ 235€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • *Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο ESPERIA 3*, στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ.
  • *3 πρωινά σε μπουφέ.
  • *3 δείπνα.
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Φ.Π.Α.
  • *Φόρος διαμονής.

Σέρρες - Λίμνη Κερκίνης - Σαντάνσκι από 198 €
Σέρρες - Λίμνη Κερκίνης - Σαντάνσκι από 198 €

ΣΕΡΡΕΣ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

 

Στις υπόγειες στοές και τις πυραμίδες του Μέλνικ

 

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και της ΛΑΡΙΣΑΣ και συνεχίζουμε για το γραφικό οικισμό του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, προαιρετικό γεύμα και Θεσσαλονίκης θα καταλήξουμε στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και με κατεύθυνση το Ν. ΠΕΤΡΙΤΣΗ, επισκεπτόμαστε το γνωστό για την αντίσταση των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες, ΟΧΥΡΟ του ΡΟΥΠΕΛ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, με τελικό προορισμό το ΜΕΛΕΝΙΚΟ, ή ΜΕΛΝΙΚ, τη μικρότερη αλλά ίσως και πιο γραφική πόλη της Βουλγαρίας σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα Ελληνικά σύνορα του Προμαχώνα. Οι ιστορικές ρίζες της πόλης φτάνουν σε βάθος αιώνων μέχρι την εποχή των αρχαίων Θρακών. Μετά από αυτούς οι Ρωμαίοι, οι Σλάβοι, οι Τούρκοι και οι Έλληνες άφησαν το στίγμα τους. Η Ρωμαϊκή γέφυρα, το παλιό χαμάμ, το φρούριο του ηγεμόνα Σλαβ του XIII - XIV αιώνα, όπως και τα λείψανα μερικών εκκλησιών (που κάποτε ήταν 75), μαρτυρούν για το πλούσιο παρελθόν της πόλης. Τα παλιά κτίρια του Μέλνικ εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους. Η οικονομική και κατ' επέκταση κοινωνική και πολιτιστική ακμή του Μελένικου οφειλόταν κυρίως στην εμπορία των κρασιών. Η καταπληκτική τους ποιότητα οφειλόταν κατά μεγάλο μέρος στον τρόπο διατήρησής τους μέσα στις υπόγειες στοές που μοιάζουν με λαβυρίνθους και τις οποίες λάξευαν οι ίδιοι αμπελοκαλλιεργητές στον ασβεστολιθικό βράχο, πάνω στον οποίο "κάθονταν" τα σπίτια τους. Σε αυτές τις στοές η θερμοκρασία είναι πάντα σταθερή στους 9-15 βαθμούς, χειμώνα - καλοκαίρι. Για την παραγωγή κόκκινου και ροζέ κρασιού εννέα χιλιάδες στρέμματα γης καλλιεργούνται γύρω από το Μελένικο. Μπορούμε να επισκεφθούμε τις υπόγειες στοές και να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί με θέα το καταπληκτικό τοπίο του χωριού. Οι περίφημες "Πυραμίδες του Μέλνικ" καλύπτουν τη μικρή κοιλάδα και δημιουργούν μία ξεχωριστή εικόνα. Αξιοποιούνται ακόμη και σήμερα από όσους παραγωγούς κρασιού επέλεξαν να συνεχίσουν τις οικογενειακές τους παραδόσεις. Επιστροφή στις ΣΕΡΡΕΣ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μία ακόμη συναρπαστική μέρα ξεκινά με πολλές εναλλαγές τοπίων και σημαντικά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, στο ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ, χτισμένη με πέτρα και ασβέστη, χωρίς τη χρήση σκυροδέματος και οπλισμού, και με παλιές ράγες του ΟΣΕ να τη θωρακίζουν αντισεισμικά. Εγκαινιάσθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αποτελεί ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα, βασισμένο στα πρότυπα της βυζαντινής αγιορείτικης ναοδομίας. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την κωμόπολη της ΚΕΡΚΙΝΗΣ αλλά και την ομώνυμη λίμνη, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, θα γνωρίσουμε ένα μοναδικό υγροβιότοπο στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από τη σύμβαση Ραμσάρ. Γεύμα προαιρετικά και βαρκάδα προαιρετικά (καιρού επιτρέποντος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις ΣΕΡΡΕΣ, περίπατοι γνωριμίας στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αφήνουμε την πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Επόμενος σταθμός τα γραφικά ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, ένας παραδοσιακός οικισμός του νομού Λάρισας, χτισμένο στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Το χωριό φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και τη βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού ριζάρι. Ακολούθως μέσω ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ, με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 4 ΗΜΕΡΕΣ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχείο σε Δίκλινο Παιδικό σε τρίκλινο (2-12 ετών) σε Μονόκλινο
Philippos Xenia 4* 198€ 178€ 285€

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • *Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • *Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PHILIPPOS XENIA 4*.
  • *3 πρωινά.
  • *3 δείπνα.
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Φ.Π.Α.
  • *Φόρος διαμονής.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ - ΒΑΛΤΕΤΣΙΝΙΚΟ ΑΠΟ 16 €
ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ - ΒΑΛΤΕΤΣΙΝΙΚΟ ΑΠΟ 16 €

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ ημίωρη στάση και συνεχίζουμε για ΚΑΨΙΑ, όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα εισόδου ατομικά) το ομώνυμο σπήλαιο με τους μοναδικούς χρωματισμούς του σε κόκκινο, κίτρινο και γαλάζιο που δημιουργούν ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς, φτιαγμένο από την ίδια τη φύση. Λίγο αργότερα στο γραφικό ΒΑΛΤΕΤΣΙΝΙΚΟ που απλώνεται κατάφυτο στις πλαγιές του ΜΑΙΝΑΛΟΥ σε υψόμετρο 1150 μ. περιτριγυρισμένο από πλούσια δάση με έλατα και καρυδιές, θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.


ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣ - ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΑΠΟ 16 €
ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣ - ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΑΠΟ 16 €


Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από Αθήνα, ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής οδού στην περιοχή της Θήβας και συνεχίζουμε για τις βορεινές πλαγιές του Καλλίδρομου, όπου σε υψόμετρο 740 μέτρων είναι χτισμένο το Μοναστήρι της Δαμάστας, μεταβυζαντινό κτίσμα, σε ένα μοναδικό τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, με μοναδική θέα, επίσκεψη - προσκύνημα. Λίγο αργότερα μέσω ΟΙΤΗΣ, θα φθάσουμε στην ΠΑΥΛΙΑΝΗ. Ορεινό χωριό του νομού Φθιώτιδας, χτισμένο σε υψόμετρο 1040 μέτρων στις πλαγιές της Οίτης, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από έλατα, αποτελεί ένα δημοφιλή και ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.


Μεγαλόπολη - Ίσαρι - Αγία Θεοδώρα Βάστας ΑΠΟ 16,00 €
Μεγαλόπολη - Ίσαρι - Αγία Θεοδώρα Βάστας ΑΠΟ 16,00 €


Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ στάση, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΙΣΑΡΙ, άφιξη στην ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ. Επίσκεψη της εκκλησίας του 10ου αιώνα που αναβλύζουν πολλά νερά και στη σκεπή της έχουν φυτρώσει πανύψηλα πλατάνια. Γεύμα και μέσω ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στάση, ΙΣΘΜΟΥ στάση, επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.