Άγχος: Απλοί τρόποι να το ζήσουμε εύκολα

Το καθημερινό άγχος μπορεί να δημιουργηθεί από πολλούς παράγοντες. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι άκακο  σε μερικές περιπτώσεις ενθαρρυντικό, αφού μπορεί να μας ωθήσει στο να είμαστε πιο αποδοτικοί .

Πολλές φορές και είναι η πλειοψηφία δε λειτουργεί με αυτό τον τρόπο καταφέρνοντας να μας αποθαρρύνει και να μας δημιουργεί άλλα προβλήματα στην καθημερινή μας ζωή και υγείας.  Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το άγχος.

Άγχος:Yoga

Όσο πολυάσχολος ή πολυάσχολη και να είσαι, πάντα μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να ασχοληθείς με την υγεία και την ευεξία σου. Και φυσικά, όταν διανύεις μία περίοδο μεγάλου άγχους, όπως είναι για παράδειγμα η εξεταστική, τότε η ιδανική μορφή άσκησης είναι η yoga. Κάνε yoga λοιπόν είτε σε κάποιο στούντιο είτε μόνος σου σπίτι και θα καταλάβεις πόσο απελευθερωτικό είναι να αφήνεις το σώμα και την ψυχή σου να μην απασχολούνται με τίποτα.

Άγχος:Ημερολόγιο

Ξέρεις τι δημιουργεί το άγχος και το στρες; Η απάντηση είναι ότι τις περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές, το άγχος δημιουργείται από τις αρνητικές σκέψεις. Για αυτό το λόγο η αίσια αντιμετώπισή του μπορεί να έρθει, μόλις τις εξωτερικεύσεις. Πάρε ένα τετράδιο λοιπόν και ξεκίνα να καταγράφεις τις σκέψεις σου. Θα δεις ότι έτσι θα εξωτερικεύσεις τις σκέψεις σου, τις αγωνίες και τα άγχη σου και θα αποφορτιστείς σε μεγάλο βαθμό από το άγχος.

Διατροφή

Ίσως να μην μπορείς να ελέγξεις το άγχος, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Ένας τομέας που θα σε βοηθήσει πολύ να αντιμετωπίσεις το άγχος σου, είναι η διατροφή. Μερικές τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το υπερβολικό άγχος είναι τα όσπρια, η γλυκοπατάτα, το γιαούρτι, τα καρύδια και όλα τα τρόφιμα ολικής άλεσης. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να πίνεις τσάι και ιδιαίτερα χαμομήλι, το οποίο όχι μόνο ηρέμει, αλλά  βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα. Και ως γνωστόν ο καλός ύπνος είναι ένα αγχολυτικό από μόνο του!

Από που έρχεται το άγχος

Κάτι που θα μπορούσε να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του στρες και του άγχους είναι ο τρόπος που βλέπετε το άγχος εξαρχής. Όπως είπε παλιά κάποιος σημασία δεν έχει μόνο το πρόβλημα, αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Βάζοντας στο άγχος την ταμπέλα του «κακού» η κατάσταση αυτομάτως επιδεινώνεται.  Πολύ συχνά οι προσδοκίες μας απέναντι στις στρεσογόνες καταστάσεις μας καταστρέφουν τη μέρα.

Αντί να ανησυχείς ότι το στρες θα καταστρέψει τα πάντα, καλό είναι να μάθεις να το αντιμετωπίζεις ως σύμμαχο. Η αντίδραση του ίδιου του οργανισμού στο στρες είναι μια προσπάθεια αντιμετώπισης των εξωτερικών κινδύνων. Όταν αρχίζεις να το βλέπεις καθ’ αυτό τον τρόπο, θα επαναπροσδιορίσεις την έννοια του άγχους και ίσως μάλιστα αρχίσεις να το χρησιμοποιείς προς όφελός σου, δηλαδή ως μία κινητήρια δύναμη που σε ωθεί να πηγαίνεις πιο ψηλά.

Ύπνος

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω το κλειδί της καταπολέμησης του άγχους είναι ο… ύπνος! Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η ποιότητα του ύπνου σχετίζεται άρρηκτα με τα προβλήματα άγχους και καθημερινότητας. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να δώσεις στον ύπνο πολύ μεγάλη προσοχή, αφού είναι βαρύνουσας σημασίας. Προσπάθησε να κοιμάσαι νωρίτερα από αυτό που έχεις συνηθίσει. Προσπαθούμε να κοιμόμαστε λίγο το μεσημέρι αν αυτό είναι δυνατόν. Φυσικά το  βράδυ προσπάθουμε  να κλείσουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές μισή ώρα πριν πέσουμε για ύπνο.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *