Αθήνα: Κορυφαίος προορισμός στον κόσμο

Κορυφαίος προορισμός στον κόσμο αναδεικνύεται η Αθήνα. Σε μια νέα έρευνα, που κατατάσσει τις πόλεις με βάση τις αξιολογήσεις των επισκεπτών.

Σε ό,τι αφορά δε στη νυχτερινή διασκέδαση, ο προορισμός με την υψηλότερη αναλογία καταστημάτων πέντε αστέρων είναι και πάλι στην Ελλάδα και δη στη Ρόδο.

Η έρευνα του money.co.uk βρήκε τις πόλεις με τις καλύτερες αξιολογήσεις στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά μαγαζιά και τα πράγματα να κάνει κανείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Αθήνα είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο. Το 19,7% των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των νυχτερινών μαγαζιών και των τουριστικών ατραξιόν παίρνουν άριστη αξιολόγηση.

Free White and Red Concrete Buildings Surrounded by Green Trees Under Blue Sky Stock Photo

Μάλιστα, η Αθήνα κέρδισε την πρώτη θέση στο κριτήριο των αξιοθέατων. Το 44,1% εξ αυτών να κερδίζουν άριστες αξιολογήσεις.

Ο δεύτερος καλύτερος προορισμός του κόσμου είναι η Λισαβόνα, που επίσης «σκοράρει» πολύ καλά στα αξιοθέατα (40%). Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Φλορεντία.

Η καλύτερη πόλη στο κριτήριο των ξενοδοχείων είναι το Λος Άντζελες (με την Αθήνα στη δεύτερη θέση) και στα εστιατόρια είναι οι Βρυξέλλες.

Free Two White Sailboats On Body Of Water Stock Photo

Όσον αφορά τις παμπ, τα μπαρ και τα κλαμπ, την πρωτιά κέρδισε η Ρόδος. Το 37,2% των νυχτερινών μαγαζιών της πήρε άριστη αξιολόγηση.

«Η Ρόδος είναι ένας πολύ τουριστικός προορισμός.  Υπάρχουν πολλές επιλογές μόλις δύσει ο ήλιος στις αμμώδεις παραλίες της, είτε πρόκειται για ένα ήσυχο παραλιακό μπαρ είτε για πιο ζωντανά νυχτερινά κέντρα», αναφέρεται στην έρευνα.

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Αθήνα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *