Αποτρίχωση: Ποιά μέθοδο να χρησιμοποιήσω

Αποτρίχωση: Υπάρχουν πολλές και διάφορες μέθοδοι αποτρίχωσης, και ορισμένες από αυτές είναι εξαιρετικά επιθετικές. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι το λείο, χωρίς τρίχες δέρμα.

Όμως, παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, η πλειοψηφία των ανθρώπων καταφεύγει σε επώδυνες, παραδοσιακές διαδικασίες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από αυτές και σε ορισμένες ευκολότερες, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο επώδυνες.

Μέθοδοι αποτρίχωσης

1. Αποτρίχωση με ζεστό κερί

Μία από τις πιο επιθετικές μεθόδους. Επίσης, τα αποτελέσματά της διαρκούν περισσότερο. Αφαιρεί πλήρως τους θύλακες.
Αυτή είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης. Μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία. Είναι επίσης και μία από τις πιο αποτελεσματικές συγκριτικά με άλλες.

Θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι θα βάλετε ζεστό κερί στο δέρμα σας. Η υψηλή του θερμοκρασία, μαζί με το τράβηγμα του θύλακα, ίσως ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που αυτή η μέθοδος δε συνιστάται για ευαίσθητες περιοχές (πρόσωπο, μασχάλες, γεννητικά όργανα, κ.λπ.).

Ανακαλύψτε: Φτιάξτε το δικό σας κερί αποτρίχωσης στο σπίτι

2. Μέθοδοι αποτρίχωσης – Κρύο κερί

Τα καψίματα μειώνονται αισθητά με αυτή τη μέθοδο, αν και υπάρχουν δύο σημεία όχι και τόσο καλά.

Το πρώτο, και το πιο σημαντικό, είναι ότι το τράβηγμα της ταινίας με το κερί είναι πιο δυνατό. Έτσι, αυξάνεται και ο κίνδυνος τραυματισμού.

Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταινίες αποτρίχωσης.

3. Λευκαντική κρέμα

Η διαδικασία χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που έχουν αραιές τρίχες σώματος.

Καθώς δεν είναι απαραίτητη η αφαίρεση πολλών τριχών, αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική για να τις κρύψετε χωρίς να τις αφαιρέσετε.

4. Μέθοδοι αποτρίχωσης – Κρέμα αποτρίχωσης

Free Crop woman with jar of sugaring paste Stock Photo

Αυτή η μέθοδος είναι η πιο ανώδυνη απ’ όλες. Όμως, τα αποτελέσματα διαρκούν και λιγότερο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.
Πρόκειται για τη φθηνότερη μέθοδο αποτρίχωσης. Είναι επίσης πρακτική και ανώδυνη. Είναι αρκετά αποτελεσματική για έκτακτη λύση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο, δεν είναι καλή μόνιμη μέθοδος. Το κύριο μειονέκτημά της είναι ότι δεν αφαιρεί τον θύλακα της τρίχας, έτσι μοιάζει περισσότερο με ξύρισμα. Θα πρέπει να την εφαρμόζετε συχνά αν την επιλέξετε.

5. Ξυραφάκι

Αυτή είναι πάντα μια καλή μέθοδος αποτρίχωσης, ειδικά σε έκτακτες στιγμές.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε καινούργια λεπίδα κάθε φορά και να τη συνοδεύετε από κρέμες ξυρίσματος ώστε να αποφύγετε τα κοψίματα.
Εσείς γνωρίζατε ότι οι τρίχες των ποδιών μεγαλώνουν με ταχύτητα 0,63 εκατοστών τον μήνα, αλλά οι τρίχες στις μασχάλες μεγαλώνουν με τη διπλάσια;

6. Μέθοδοι αποτρίχωσης – Ξυριστικές μηχανές

Όμως, δεν ταιριάζουν στον καθένα. Ορισμένα άτομα αναφέρουν ότι είναι άβολες και προκαλούν πόνο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμάστε να τις καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης θυλακίτιδας.

7. Κλωστή

Αυτή είναι μια αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης η οποία κάνει χρήση βαμβακιού ή κλωστής από μετάξι. Είναι ακριβής, αλλά λίγο επιθετική.

Προτείνεται κυρίως για να δώσετε σχήμα στα φρύδια σας και σε άλλα τμήματα του προσώπου.

8. Νέες μέθοδοι αποτρίχωσης – Λέιζερ

Free Person Performing a Skin Treatment Procedure Stock Photo
Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια καλή μέθοδος για να ξεφορτωθείτε τις τρίχες του σώματος. Όμως, σκεφτείτε το καλά πριν την ξεκινήσετε. Θέλετε πραγματικά να εξαφανίσετε τις τρίχες για πάντα;
Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική απ’ όλες τις μεθόδους, ειδικά για τα άτομα με πολλές τρίχες, είτε εξαιτίας ορμονικών προβλημάτων, είτε λόγω κληρονομικότητας.

Η μέθοδος με το λέιζερ παράγει μια υποφερτή αίσθηση θερμότητας, και έτσι δεν προκαλεί καθόλου πόνο. Αφαιρεί όλους τους θύλακες της τρίχας με τη θερμότητα που εκτείνεται μέσω του χρώματος το οποίο περιέχει τον άξονα της τρίχας.

Επιλέξτε την καλύτερη μέθοδο για εσάς

Παρότι μπορεί να είναι επώδυνη, η μέθοδος με το κερί είναι μία από τις φθηνότερες επιλογές. Τα περισσότερα καταστήματα περιποίησης την προτείνουν στους πελάτες τους και ισχυρίζονται πως είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική απ’ ότι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν μέθοδοι αποτρίχωσης που δεν είναι επιθετικές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες σας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *