Δροσιστικά κοκτέιλ για το καλοκαίρι

Δροσιστικά κοκτέιλ για το καλοκαίρι. Τα κοκτέιλ το καλοκαίρι έχουν μία άλλη χάρη. Ο ήλιος καίει, η θάλασσα σχετικά ζεστή, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις τον κατάλληλο συνδυασμό. Ακόμα και να σε βαράει ντάλα ο ήλιος, θα προτιμήσεις να έχεις ένα παγωμένο ποτό παρά έναν καφέ ή το κρύο τσάι σου! Για αυτό λοιπόν σου παρουσιάζουμε τα 5 ωραιότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ! Δες επίσης: Τι ποτό να πάρεις στο πρώτο ραντεβού!

5 Δροσιστικά κοκτέιλ για το καλοκαίρι!

1) Paloma

Ένα κοκτέιλ που έχει κλέψει τις καρδιές όλων όσων το δοκίμασαν. Το paloma είναι ένας συνδυασμός συστατικών που σε αφήσει με μόνο θετικές εντυπώσεις! Έχει ως βάση την λευκή τεκίλα και αποτελεί το ποτό-έμβλημα του Μεξικού! Αυτό που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις είναι 50ml λευκής τεκίλας, 10-15ml από χυμό λάιμ, 120ml σόδα γκρέιπφρουτ και είσαι έτοιμος! Μην ξεχάσεις να προσθέσεις λίγο αλάτι στο χείλος του ποτηριού ώστε να ολοκληρωθεί ο συνδυασμός. Δώσε του μία ευκαιρία και δεν θα σε απογοητεύσει!

2) Daiquiri-κοκτέιλ 

Αποτελεί ένα από τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά τα καλοκαιρινά κοκτέιλ. Τo daiquiri είναι μία πολύ καλή επιλογή για κάποιον που δεν τείνει να δοκιμάζει περίεργα ποτά και τα θέλει λίγο όλα πιο απλά! Έξτρα καλοκαιρινό αφού και αυτό έχει ως βάση την λευκή τεκίλα και συνοδεύεται με φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ και σιρόπι ζάχαρης. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με το μοχίτο και την μαργαρίτα ενώ η γεύση του βαθμολογείται με 7/10 σε κλίμακα πικρότητας.

Ένα τρικ που μπορείς να κάνεις είναι να το ζητήσεις να χτυπηθεί με πάγο συνοδευόμενο με μερικά φρούτα εποχής όπως για παράδειγμα οι φράουλες. Αυτό σίγουρα θα απογειώσει την γεύση ενώ θα το κάνει ταυτόχρονα και πιο γλυκό! Σίγουρα ένα από τα νούμερα ένα κοκτέιλ για το καλοκαίρι.

 

3) Μοχίτο

Δεν γίνεται να λείπει από την λίστα μας το κατεξοχήν καλοκαιρινό κοκτέιλ, το μοχίτο. Οι πιθανότητες να μην το έχει δοκιμάσει κάποιος είναι ελάχιστες αφού δίκαια έχει κατακτήσει την καρδιά των καταναλωτών. Αν δεν θέλεις να πιεις καφέ ή το κρύο σου τσάι στην παραλία και θες να πάρεις κάτι δροσιστικό οπωσδήποτε πάρε ένα μοχίτο!

Έχεις ως βάση το λευκό ρούμι και συνοδεύεται από φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, φύλλα δυόσμου, σόδα ή ανθρακούχο νερό, σιρόπι ζάχαρης και τριμμένο πάγο. Τρομερά απολαυστικό και ότι πρέπει για αυτούς που τους καίει ο ήλιος!

 

4) Aperol spritz-κοκτέιλ 

Ένα κοκτέιλ προερχόμενο από την Ιταλία που έχει δίκαια διεκδικήσει την θέση του στα 5 καλύτερα του καλοκαιριού. Δεν είναι άλλο από το Aperol spritz. Το συγκεκριμένο έχει ως βάση το Aperol που είναι aperitif και άρα θεωρητικά είναι ότι πρέπει για να μας ανοίξει την όρεξη αλλά σίγουρα και να μας δροσίσει. Για να το φτιάξει κάποιος χρειάζεται μόνο 60ml Αperol ή ακόμα και Campari, 90ml Prosecco και 30ml σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Η γεύση του άκρως δροσιστική και η επίγευση που αφήνει θα σε κάνει να παραγγείλεις και δεύτερο! Αν είσαι λάτρης των πικρών ποτών και δεν το έχεις δοκιμάσει, χάνεις. Σερβίρεται σε ποτήρι κρασιού με αρκετό πάγο και μία φέτα πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ.

5) Caipirinha

Αν σκέφτεσαι τι να πάρεις και να το απολαύσεις στην παραλία, μία είναι η επιλογή: caipirinha. Το κοκτέιλ αυτό προερχόμενο από την Βραζιλία φιλοδοξεί να κερδίσει την καρδιά όποιου το δοκιμάσει! Έχεις ως βάση το cachaca ενώ συνδυάζεται με χυμό από ένα λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και μπόλικο πάγο. Βαθμολογείται περίπου με 6/10 όσον αφορά την πικρότητα ενώ περιέχει γήινα αρώματα από ζαχαροκάλαμο. Ένα είναι το σίγουρο, αν δοκιμάσεις έστω και μία φορά, θα το λατρέψεις. Ότι πρέπει για το καλοκαιρινό μας μπάνιο στην θάλασσα!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *