Καλοκαίρι: Ανάσες δροσιάς στο σπίτι

Επειδή το καλοκαίρι είναι στο φόρτε του, μερικές απλές συμβουλές για να δροσιστείτε λίγο καλύτερα εφόσον παραμένετε εγκλωβισμένοι στο σπίτι.
Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρετε να κρατήσετε τον ήλιο έξω από το σπίτι και μετά να φροντίσετε να δημιουργήσετε με κάποιους τρόπους, δροσιά.
Χρησιμοποιήστε σκίαστρα, με κάθε τρόπο, δηλαδή τέντες, ξύλινα στέγαστρα και πέργκολες μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια στην προστασία του σπιτιού μας από τη ζέστη.

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι ιδανική λύση. Είναι φθηνοί στην αγορά (ξεκινούν από 30 ευρώ) και μπορούν να δροσίσουν πολύ αποτελεσματικά και οικονομικά.
Σκεφτείτε ότι ένας ανεμιστήρας οροφής καταναλώνει έως και 15 φορές λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα από ό,τι ένα κλιματιστικό.
Αν έχετε ανοιχτό το κλιματιστικό, μπορείτε να το συνδυάσετε με τον ανεμιστήρα οροφής για πιο υγιεινό περιβάλλον και για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40% σε σχέση με ένα κλιματιστικό που λειτουργεί μόνο του.

Εάν είστε από τους τυχερούς που έχετε κήπο ή ακάλυπτους χώρους, φυτέψτε φυλλοβόλα δέντρα.
Εάν έχετε μπαλκόνι, βάψτε το εξωτερικό μέρος με μη απορροφητικά (ανοιχτά) χρώματα. Οι σκουρόχρωμοι εξωτερικοί τοίχοι απορροφούν το 70 -90% της ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ιδανικά είναι εάν μπορείτε να φτιάξετε μια πράσινη ταράτσα, βάζοντας γλάστρες και φυτά σε όλη την επιφάνεια που τη βλέπει ο ήλιος.
Εάν έχετε την δυνατότητα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κουφώματα στο μπαλκόνι βάζοντας διπλά τζάμια. Κρατάνε τη ζέστη έξω από το σπίτι ενω εξοικονομώντας ενέργεια θα κάνετε απόσβεση.

Καλοκαίρι: Φορητό Air Cooler

Φορητό Air Cooler Με αυτή την συσκευή μπορείτε να πετύχετε δροσιά με φυσικό τρόπο σε όποιον χώρο το χρειάζεστε.

-Το τοποθετείτε απλά στην πρίζα.

-Αυτό ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου και τον ψύχει πριν τον επιστρέψει στον χώρο.

-Κάνει καλό στο αναπνευστικό μιας και ο αέρας υγραίνεται πριν ξαναβγεί στην ξηρή ατμόσφαιρα.

-Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει και λειτουργία θέρμανσης για τους χειμερινούς μήνες.

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

Εάν ο αέρας του κλιματιστικού δεν σας αρέσει ή δεν έχετε και προτιμάτε τη χρήση του ανεμιστήρα, τότε και εδώ θα πρέπει να φερθείτε έξυπνα για να σας φέρει όση περισσότερη δροσιά γίνεται. Θα κάνετε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα απ’ ότι με ένα κλιματιστικό και εφόσον έχετε φροντίσει και τα υπόλοιπα που θα διαβάσετε παρακάτω για το σπίτι τότε θα έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Καλοκαίρι:Ανεμιστήρας Οροφής

Τα καλύτερα αποτελέσματα θα τα έχετε με έναν ανεμιστήρα οροφής. Κάνει πιο σωστή κατανομή του αέρα χωρίς να σας χτυπάει κάθε φορά που αλλάζει φορά.

Λειτουργία αριστερόστροφα: Σχεδόν όλοι πλέον οι ανεμιστήρες οροφής έχουν διακόπτη που αλλάζει τη φορά λειτουργίας των πτερυγίων. Αυτό θα οδηγήσει το ζεστό αέρα προς το ταβάνι.

Επιτραπέζιος ανεμιστήρας ή δαπέδου

Δαπέδου Υδρονέφωση: Πλέον έχουν βγει μοντέλα δαπέδου με υδρονέφωση εφόσον επιλέξετε αυτή τη λειτουργία. Μικροσωματίδια νερού γεμίζουν την ατμόσφαιρα δροσίζοντάς σας χωρίς να σας βρέχουν. Η υγρασία που δημιουργείται φέρνει στα σωστά επίπεδα τον ξηρό αέρα που δημιουργεί η ζέστη.

Επιτραπέζιος: Εάν θέλετε δαπέδου για να μπορείτε να τον μεταφέρετε προτιμήστε τους χαμηλούς που φέρνουν την δροσιά από χαμηλά. Είναι προτιμότερο για το αναπνευστικό σας σύστημα.

TIP: Τοποθετήστε ένα μπολ με πάγο ή ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό, μπροστά στον ανεμιστήρα για ακόμη πιο δροσερά αποτελέσματα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *