Καλοκαιράκι: Αέρας δροσιάς στο μπαλκόνι μας

Η ιδανική περίοδος για να απολαύσουμε το μπαλκόνι μας είναι το καλοκαιράκι. Φροντίζουμε να είναι κατάλληλα διακοσμημένο, ώστε να μη χάνεται η μαγεία. Είναι πολύ πιο εντυπωσιακό και καλοκαιρινό να βλέπεις αιώρες και εξωτικά φυτά και μαξιλάρες και άλλο ένα άδειο, μουντό μπαλκόνι. Χρειάζονται απλά πράγματα για να ανανεώσετε τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας.  Το μεγάλο κόστος και τα πολλά διακοσμητικά είναι περιττά. Μπορείτε να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε με 3-4 αλλαγές.

Καλοκαιράκι: Φρέσκα χρωματιστά λουλούδια

Μπαλκόνι χωρίς λουλούδια δε νοείται, άρα σε πρώτο επίπεδο ανακαλύψτε όσα είδη σας αρέσουν και φτιάχνουν τη δική σας διάθεση, αλλά και των γύρω σας. Τοποθετήστε τα σε μεγάλα βάζα, για να είναι ευδιάκριτα.

Δεύτερο βήμα: οι γλάστρες και τα πράσινα φυτά. Μπορείτε να διαλέξετε γλάστρες σε μεγάλα μεγέθη, που θα φιλοξενήσουν τα αγαπημένα σας είδη. Ο προσανατολισμός του μπαλκονιού σας είναι σημαντικός για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν τα φυτά σας. Αν δηλαδή χτυπάει ο ήλιος όλη μέρα το μπαλκόνι σας, αν είναι βορινό και πιο δροσερό κλπ. Οπότε πριν επιλέξετε, συζητήστε πρώτα με έναν ειδικό.

Αφού τοποθετήσετε τα πράσινα φυτά της επιλογής σας, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά σε μία όαση δροσιάς! Μία άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε ραφιέρες, τις οποίες θα γεμίσετε με πολλά, μικρά γλαστράκια με πολύχρωμα άνθη, για ένα πιο οργανωμένο αποτέλεσμα ή να κάνετε και έναν μικρό κάθετο κήπο στον τοίχο του μπαλκονιού σας.

Απλώστε άνετες μαξιλάρες

Εννοείται, πως εκτός από τα λουλούδια, στον εξωτερικό σας χώρο, σημαντική θέση λαμβάνει και η άνεση. Εάν διαθέτετε καναπέδες στο μπαλκόνι σας, δώστε έμφαση στον εμπλουτισμό τους με υπερμεγέθη μαξιλάρια, τα οποία πρέπει να είναι μαλακά και αφράτα.

Χρωματικά καλό είναι να κινούνται σε γήινα χρώματα, αν αγαπάτε τις ζεν καταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, θα προσδώσετε στο μπαλκόνι σας μία πιο μινιμαλιστική αισθητική. Εάν πάλι αγαπάτε την αίσθηση της Ανατολής και το bohemian style, τότε επιλέξετε μαξιλάρια σε έντονα χρώματα ή και με πολύχρωμα μοτίβα, στολισμένα με κεντήματα, φούντες κα.

Καλοκαιράκι: Τοποθετήστε μεγάλα κεριά

Αποτελούν τον πιο διαχρονικό και ασφαλή τρόπο για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας κάθε εποχή του χρόνου. Δίνουν μια όμορφη, ρομαντική ατμόσφαιρα αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το άρωμα που αναδίδουν οπότε επιλέξτε προσεκτικά την αρωματική τους εσάνς. Σανταλόξυλο, βανίλια, λεβάντα, κανέλα, εσπεριδοειδή είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε, ανάλογα με το ύφος που θέλετε να πετύχετε: χαλαρωτικό, αναζωογονητικό κλπ.

Ό,τι και να επιλέξετε πάντως, είναι βέβαιο ότι τα κεριά θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας.  Θα αναδειχθούν στη λεπτομέρεια που κάνει τη μεγάλη διαφορά! Μπορείτε, ακόμη, να διαλέξετε και μικροσκοπικά ρεσώ. Μπορείτε θα βάλετε σε κομψά φαναράκια γεμισμένα με άμμο. Αυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του μπαλκονιού σας, όπως εσείς επιθυμείτε.

Καλοκαιράκι: Πείτε ναι στα χαλιά με έντονα χρώματα

Μπορεί να σας ξενίζει σαν ιδέα από την πρώτη ανάγνωση, αλλά σκεφτείτε πόσο πρωτοποριακή ιδέα είναι. Το μικρά χαλάκια στο μπαλκόνι δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας, κάνοντας έτσι τους καλεσμένους σας, αλλά την οικογένειά σας να νιώθει άνετα σε έναν εξωτερικό, εκτεθειμένο σε κοινή θέα χώρο.

Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό αντικείμενο καμουφλάζ, σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι από το πάτωμα του μπαλκονιού σας, λόγω ατελειών. Φροντίστε να τοποθετήσετε ανάλαφρους τάπητες ή και ωραία πολύχρωμα κιλίμια σε μία γωνία ή στο κέντρο του μπαλκονιού σας, εκεί που θέλετε να δημιουργήσετε το υπαίθριο καθιστικό σας.

 Μια αιώρα στη βεράντα μας

Το απόλυτο αξεσουάρ χαλάρωσης για το σπίτι με απόλυτα summer feeling, ταυτισμένο με την ονειροπόληση και την ανεμελιά! Μια αιώρα μπορεί να σας προσφέρει και ένα άρτιο διακοσμητικά αποτέλεσμα. Απογειώνει την αίσθηση που αναδίδει το μπαλκόνι σας, αρκεί να είναι σχετικά φαρδύ.

Μπορείτε να την κρεμάσετε σε οποιοδήποτε σημείο σας αρέσει. Σε ένα ή δύο σταθερά σημεία, ανάλογα με το σχέδιό της. Για να ολοκληρώσετε το αποτέλεσμα τοποθετήστε πάνω της μία λεπτή ψάθα, ένα λευκό ύφασμα ή και μερικά βιβλία.. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να έχετε σπίτι δίπλα στην παραλία για να απολαύσετε τους ήχους της θάλασσας. Μία αιώρα ίσως και να αρκεί… για να φέρετε τη θάλασσα σπίτι σας!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *