Καλοκαιράκι: Ώρα για θερινό σινεμαδάκι

Το καλοκαιράκι δεν είναι μόνο παραλία, θάλασσα, ηλιοθεραπεία και cocktail. Αν πιστεύεις ότι είσαι άτυχη, κάνεις μεγάλο λάθος, αφού και στην Αθήνα μπορείς να περάσεις όμορφα το καλοκαίρι σου και ν’ απολαύσεις τις βραδινές βόλτες σου. Αν είσαι σινεφίλ έχεις πολλές επιλογές θερινών κινηματογράφων, όπου μπορείς να δεις την αγαπημένη σου ταινία κάτω από τ’ αστέρια. Υπάρχουν πολύ όμορφα θερινά σινεμά που και ατμόσφαιρα καλοκαιριού δημιουργούν και προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Το σινεμά Δεξαμενή βρίσκεται ανάμεσα στο Κολωνάκι και το Λυκαβηττό και κερδίζει πόντους για τις ταινίες που βάζει. Στα «must», η ζεστή πίτσα από το κυλικείο και φυσικά η ανάλυση της ταινίας με ουζάκι στο καφενεδάκι της πλατείας μετά την προβολή.

CINE ΘΗΣΕΙΟ
Ψηφίστηκε από έγκριτο ξένο περιοδικό ως η καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα του κόσμου. Βρίσκεται στον όμορφο πεζόδρομο της Απόστολου Παύλου στο Θησείο. Η θέαση ταινίας στο σινέ Θησείον αποτελεί εμπειρία – αν όχι για την θέα κατευθείαν στον Παρθενώνα από τις ψηλότερες σειρές, σίγουρα για το γλυκό βύσσινο και την σπιτική βυσσινάδα με μαύρη ζάχαρη που ετοιμάζεται στο κυλικείο. Στα των ταινιών, αδυναμία επιδεικνύει κατά κύριο λόγο στις κλασικές επανεκδόσεις.

CINE ΖΕΦΥΡΟΣ
Βρίσκεται στα Πετράλωνα και ξεκίνησε με ελληνικά ντοκιμαντέρ και αναμένεται να συνεχιστεί σε ανάλογο σινεφίλ ύφος, αφού η αίθουσα συνεργάζεται πλέον μόνιμα με την New Star που φέρνει στη χώρα μας τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές παραγωγές.

CINE ΦΛΟΙΣΒΟΣ
Βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο και προσφέρει ξαπλώστρες για έξτρα αίσθηση καλοκαιριού στις πρώτες σειρές αλλά και 3D προβολές.

CINE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ
Βρίσκεται στους Αμπελόκηπους ανάμεσα σε μια κατοικημένη γειτονιά. Προβάλει παλιές και νέες κυκλοφορίες και διαθέτει σταθερό κοινό. Είναι πολύ χαλαρό και ήρεμο.

ΛΑΙΣ
Το θερινό σινεμά Λαϊς μας κάνει ν’αγαπήσουμε τις πρωτοποριακές του δράσεις– τα προηγούμενα καλοκαίρια ετοίμασε προβολές βουβών ταινιών με ταυτόχρονα Dj sets και lives καλλιτεχνών που τις συνόδευαν. Βρίσκεται στην Ιερά Οδό.

ΑΝΕΣΙΣ
Είναι το σινεμά στην ταράτσα στην αρχή της Κηφισίας. Στην μπάρα του σινεμά θα βρείτε και μια ευρεία ποικιλία από ετικέτες μπύρας, αλκοόλ και κοκτέιλ. Στο πανί πρωταγωνιστούν κατά κύριο λόγο τα blockbusters.

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
Μακράν το καλύτερο θερινό σινεμά στην Αθήνα. Μετρά κάτι παραπάνω από έναν αιώνα Ιστορίας, αφού πρόβαλλε την πρώτη της ταινία το εξωπραγματικά μακρινό καλοκαίρι του 1903. Το διάσημο hot dog της έχει κάνει το pop corn να μοιάζει passé, ενώ στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται κατά βάση ταινίες πρώτης προβολής, και τα καλύτερα καλοκαιρινά blockbusters –ανήκει, άλλωστε, στην μεγάλη οικογένεια των Village Cinemas.

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ
Βρίσκεται στα Βόρεια προάστια σε μια περιοχή με δροσιά. Στη ταινιοθήκη της περιλαμβάνονται πολλές επανεκδόσεις, αλλά και ταινίες πρώτης προβολής.

ΡΙΒΙΕΡΑ
Ένα όμορφο θερινό σινεμά στα Εξάρχεια που παίζει αγαπημένες κλασικές ταινίες, ενώ τακτικά διοργανώνει και αφιερώματα σε δημιουργούς, όπως ο Γούντι Άλεν και ο Άλφρεντ Χιτσκοκ, αλλά και στον ευρωπαικό παγκόσμιο κινηματογράφο.

ΕΚΡΑΝ
Πρόκειται για ένα θρυλικό σινεμά στα Εξάρχεια. Παίζει ταινίες από τον ευρωπαικό και ανεξάρτητο παγκόσμιο κινηματογράφο– δεν είναι τυχαίο το ότι σήκωσε «αυλαία» της φετινής σεζόν με τα Μυθικά πλάσματα του Νότου.

CINE ΑΛΣΟΣ
Είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς θερινούς κινηματογράφους της πόλης είναι ταυτόχρονα και ένας από τους ωραιότερους. Βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μεγάλο συν για τους… μερακλήδες της παρέας: το μπαρ δεν διαθέτει μόνο αναψυκτικά, μπύρες και ποπ κορν, αλλά και ουζάκι με απολαυστικούς μεζέδες.

CINE ΨΥΧΙΚΟ CLASSIQUE
Οι συνθήκες προβολής είναι άριστες, ο ήχος από τους καλύτερους που θα συναντήσετε σε θερινό σινεμά, και το περιβάλλον νοσταλγικό σικ. Κάθε κάθισμα έχει πρόσβαση στο δικό του τραπεζάκι, για να μπορείτε να απολαμβάνετε τα κρύα γεύματα και το finger food που προσφέρει το μπαρ, μαζί με το ποτό σας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *