Μπαλκόνι: Δροσερό το Καλοκαιράκι

Μπαλκόνι: Δροσερό το Καλοκαιράκι. Το μπαλκόνι μας είναι το τελευταίο διάστημα το πιο… hot μέρος της πόλης – τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά! Δεν περνάει μέρα που να μην απολαύσουμε το φρέσκο αεράκι που μας προσφέρει, αισθανόμαστε όμως την ανάγκη να το κάνουμε ακόμα πιο δροσερό, ώστε όλες οι καλοκαιρινές μέρες και νύχτες που θα περάσουμε εκεί να είναι πραγματικά υπέροχες.

Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε το μπαλκόνι μας ως… ισότιμο χώρο του σπιτιού και να το φροντίσουμε όσο χρειάζεται ώστε να είναι στο εξής το αγαπημένο μας μέρος. Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, να κάνουμε δηλαδή το μπαλκόνι μας ακόμα πιο δροσερό και άρα ακόμα πιο θελκτικό, χρειάζονται απλώς μερικές καίριες αλλαγές, που γίνονται εύκολα και γρήγορα, όποια στιγμή και αν το αποφασίσουμε.

Μία «πρόσθεση», μία «αφαίρεση» και μία «ανανέωση» αρκούν για να έχουμε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα κι ένα μπαλκόνι τέτοιο, που δεν θα μας κάνει καρδιά να βγούμε από το σπίτι!

Μπαλκόνι: Βγάζουμε όσα δεν χρειαζόμαστε

Ξεκινάμε από την «αφαίρεση», ώστε να έχουμε στη συνέχεια χώρο για την… «πρόσθεση». Αφαιρούμε λοιπόν όλα όσα δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται στο μπαλκόνι μας και τα μεταφέρουμε αλλού ή… στον κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς. Είναι συνηθισμένο δυστυχώς, το μπαλκόνι να χρησιμοποιείται λίγο και ως αποθήκη, καθώς τις περισσότερες φορές έχουμε εκεί ευκολότερη πρόσβαση.

Έτσι είναι το μέρος που μπορεί να αφήνουμε τη σφουγγαρίστρα με τον κουβά, ένα παλιό έπιπλο που δεν έχουμε ξεφορτωθεί ακόμα, ίσως και κουτιά από ογκώδη αντικείμενα που φανταζόμαστε ότι «κάπου», «κάποτε» θα χρησιμοποιήσουμε. Ώρα να δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά, το κάθε αντικείμενο να τοποθετηθεί στη θέση του και ό,τι είναι πλέον αχρείαστο, να φύγει. Αμέσως ο χώρος θα «ανοίξει», ο αέρας θα περνάει πιο ευχάριστα και πιο άνετα και η αίσθηση που θα αποκτήσουμε θα μας αποζημιώσει.

Μπαλκόνι: Προσθέτουμε φυτά και λουλούδια

Τι πιο ταιριαστό από τη δροσιά, από μερικές ακόμα γλάστρες με πρασινάδα και λουλούδια; Ακόμα και αν ήδη έχουμε στο μπαλκόνι μας φυτά, τολμάμε και προσθέτουμε μερικά ακόμα. Μια επίσκεψη σε ένα φυτώριο αρκεί για να επιλέξουμε αυτά που μας αρέσουν και αυτά που ταιριάζουν στον χώρο μας. Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε λαχανικά, τα οποία θα φροντίσουμε και από τα οποία – καλώς εχόντων των πραγμάτων – θα πάρουμε και καρπούς.

Με τον τρόπο αυτό κάνουμε το μπαλκόνι μας περισσότερο πράσινο, με φυσικό τρόπο και κερδίζουμε καθαρότερο και πιο δροσερό αέρα, ενώ επιπλέον του δίνουμε μια πολύ όμορφη όψη. Για έξτρα χρώμα, μπορούμε να ασχοληθούμε με τις γλάστρες και να τις βάψουμε πολύχρωμες ή να σχεδιάσουμε διάφορα σχήματα πάνω τους, ώστε να αποκτήσουν και αυτές… προσωπικότητα!

Μπαλκόνι: Καλοκαιρινές πινελιές στη διακόσμηση

Τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα για να κάνουμε το μπαλκόνι του σπιτιού μας «το πιο δροσερό μέρος της πόλης» είναι η διακόσμησή του! Μπορεί να μας φαινόταν «πολυτέλεια» όμως είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» για να αλλάξει όψη ο χώρος και να γίνει όσο πιο δροσερός μπορεί. Αφού έχουμε βγάλει τα περιττά αντικείμενα, έχουμε προσθέσει φυτά και λουλούδια, είναι ώρα να ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα: Από το χρώμα του τοίχου, μέχρι τα φώτα του χώρου, όλα μπορούν να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε το μπαλκόνι μας να θυμίζει πραγματική όαση. Το γαλάζιο και το μπλε είναι μια ωραία πρόταση ως βάση για ένα καλοκαιρινό στυλ.

Ένας γαλάζιος τοίχος, αμέσως δείχνει ομορφότερος και μας γαληνεύει. Μια καλαμωτή, εκτός από τη σκιά που προσφέρει, είναι πολύ πιο «καλοκαιρινή» από την τέντα, ενώ μικρά φωτάκια ή φαναράκια κάνουν πολύ πιο «γλυκό» φως από τη συνηθισμένη λάμπα. Μερικά βότσαλα που έχουμε φέρει από τη θάλασσα, ψάθες, λίγα διακοσμητικά αντικείμενα με καλοκαιρινό μοτίβο προσθέτουν στον χώρο μας ό,τι ακριβώς θέλουμε.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *