Spotify: Πως λειτουργεί και 5 λόγοι για να το λατρέψεις

Πολλές φορές πίνω νερό στο όνομα των παιδιών μου στην εφηβεία,  γιατί νιώθω ότι μέσα από αυτούς δεν χάνω ποτέ τη νεανικότητά μου. Με κρατάνε ενημερωμένη και εκμοντερνισμένη. Έτσι και με την μουσική! Πάντα ήμουν μέσα στα πράγματα, αλλά σίγουρα τα τελευταία χρόνια με τόσους νέους τραγουδιστές και bands, με μέσο όρο ηλικίας τα 18-20, είχα χάσει την μπάλα. Στο “Spotify θα τα μάθεις όλα μαμά, “μαμά, κατέβασε κι εσύ το Spotify”, και άλλα τέτοια με έκαναν να κατεβάσω κι εγώ δωρεάν το app μουσικής Spotify.  Προκειται για υπηρεσία music streaming, και φυσικά δεν το μετάνιωσα ποτέ.  Έχει πολλά πλεονεκτήματα ακόμα κι αν δεν έχετε, όπως εγώ, την premium version που είναι επί πληρωμή.

To Spotify μπορείτε να το κατεβάσετε και να κάνετε εγγραφή από τον υπολογιστή σας https://www.spotify.com/gr/ μέσω email, fb αλλά και από το Google Play ή App Store. Η βασική version είναι δωρεάν και αυτό σημαίνει ότι για ένα μέτριο μουσικόφιλο όπως εγώ αυτό είναι υπεραρκετό. Ωστόσο αν δεν κάνω λάθος έπειτα από 6 μήνες περιορίζονται οι απεριόριστες ώρες.  Έχεις ακρόαση σε μόλις 2.5 ώρες την εβδομάδα, αλλά μέχρι τότε έχουμε ακόμα καιρό! Οι διαφημίσεις επίσης είναι πολύ περιορισμένες κι έτσι δεν υπάρχει ενόχληση στο τι και πόσο θέλετε να ακούσετε μουσική. Αν ωστόσο είστε music freaks ή θέλετε να ακούτε μουσική offline τότε μπορείτε να αγοράσετε και Unlimited ή το Premium πακέτο. Ετσι θα έχετε περισσότερες επιλογές αλλά και και θα είναι και ad free.

5 βασικοί λόγοι που θα λατρέψεις το Spotify

Μπορείς να ακούς μουσική ανεξάρτητα από το αν σερφάρεις στο instagram ή στο fb ταυτόχρονα, κάτι που εμένα με βόλεψε ιδιαίτερα, καθώς με το youtube αυτό δεν είναι εφικτό. Οπότε ανοίγω την μουσική στο κινητό μου και ταυτόχρονα κάνω και όλες τις άλλες δουλειές που έχω στα SoMe.

Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες συσκευές θα το έχεις. Μπορείς με το ίδιο προφίλ να το έχεις στο κινητό, στον υπολογιστή ή στο tablet σου. Οπότε έστω κι αν το κινητό μου φορτίζει ή είναι σε άλλο δωμάτιο μπορώ πολύ απλά να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή μου, όπως κάνω αυτή την στιγμή που σας γράφω.

Η λίστα των κομματιών είναι ανεξάντλητη! Δεν υπήρχε τραγούδι που να έψαξα και να μην το βρήκα. Αυτό συμβαίνει γιατί το Spotify λειτουργεί σε συνεργασία με τις δισκογραφικές κι έτσι συνδυάζεται η ποιότητα με την ποσότητα. Η διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη και αποδίδονται και όλα τα πνευματικά δικαιώματα στους καλλιτέχνες. (καλά δικηγόρος δεν είμαι αλλά απ’ όσα διάβασα φαίνεται ότι ισχύει!)

Μπορείτε, επιλέγοντας τα αγαπημένα σας είδη μουσικής να ακούσετε έτοιμα playlist χωρίς να χρεiαστεί να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας. Π.χ. Εμένα, που μου αρέσουν τα 90’s μου βγάζει καθημερινά νέα playlist με τραγούδια από την αγαπημένη μου δεκαετία. Έχω ευχαριστηθεί Cher! Ωστόσο πάντα έχετε πρόσβαση και σε άλλου είδους playlist που ανανεώνονται καθημερινά ανά τραγουδιστή, ανά εποχή, ανά είδος μουσικής κ.α.

Αν είστε μουσικόφιλοι και θέλετε να ακούτε και να μαθαίνετε νέα κομμάτια μπορείτε να ακούσετε και ολόκληρα τα album των αγαπημένων σας τραγουδιών ή bands. Όλα σε εξαιρετική ποιότητα. Ταυτόχρονα το Spotify σου προτείνει και παρόμοιους καλλιτέχνες ώστε να διευρύνεις τους ορίζοντές σου!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *