Εταιρεία
Γευστικά πιάτα και εκλεκτά ψητά από την Διαγωνιο στην Θεσσαλονίκη. Η Διαγώνιος είναι μια ταβέρνα από αυτές που εκλείπουν, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα εστιατόριο με αρχοντιά, με σεβασμό σε αυτόν που θα έρθει για φαγητό.
Εδώ ψήνονται τα διάσημα σουτζουκάκια της πόλης. Τα σερβίρουν με λίγο μπούκοβο στο πλάι. Είναι αφρός. Δεν έχουν μέσα ούτε μπαχάρια ούτε ψωμί, τίποτα. Από καλό κρέας και επίμονο ζύμωμα γίνονται. Τον γύρο τον κάνουν μόνοι τους, κόβουν το κρέας, βάζουν κρεμμύδι και αλάτι μπόλικο αποβραδίς κι ύστερα τον παστώνουν στη σούβλα. Το συκώτι είναι must. Τις πατάτες τις κόβουν στρογγυλές. Φτιάχνουν ρώσικη, μελιτζανοσαλάτα, τζατζίκι ελαφρώς σκορδάτο και την πάπρικα, μια πάστα από σάλτσα ντομάτας με ρίγανη και μουστάρδα. Κερνάνε στο τέλος γλυκάκι, παγωτό με σοκολατόπιτα ή ραβανί.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα έχει κερδίσει 5 βραβεία "Gourmet" δείγμα αναγνώρισης της αξίας των προσφερόμενων εδεσμάτων.
Photo Gallery
















Στοιχεία
Πλατεία Φαναριωτών 2 και Στρατηγού Καλλάρη 13
54622
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310260958, 6979727698
, 2310262245
http://diagonios.weebly.com/