Δολόπες

Εστιατόριο Καφετέρια

5.0

Από το 2000 μέχρι και σήμερα το Εστιατόριο Δολόπες αποτελεί μοναδικό προορισμό στην Αλόννησο για απολαυστικές γεύσεις ελληνικής κουζίνας και φρέσκου ψαριού.  

Βρίσκεται στο Λεφτό Γυαλό, μία εξωτική παραλία της Αλοννήσου σε ένα καταπράσινο και ρομαντικό περιβάλλον προσφέροντας άψογο service πάντα με φιλική και ζεστή διάθεση.

Όλα το προσωπικό του εστιατορίου Δολόπες αποτελείται από καταρτισμένους επαγγελματίες και φροντίζει ώστε να έχετε άψογη υποδοχή και εξυπηρέτηση κατά την επίσκεψη σας.

Τα ψάρια και οι αστακοί που σερβίρονται είναι πάντα ημέρας και τα υλικά της κουζίνας φροντίζουμε να είναι φρέσκα, γευστικά και απολαυστικά.

Εμείς εδώ στο εστιατόριο Δολόπες σας περιμένουμε να προσθέσουμε μαζί μία επιπλέον νότα γεύσης και ομορφιάς στην μοναδική Αλόννησο.

Άρθρα

Η Αλόννησος | 2019-02-15 21:07:15


Η Αλόννησος αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων μετά τη Σκύρο και Σκόπελο


Η Αλόννησος αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων μετά τη Σκύρο και Σκόπελο. Γεωγραφικά ανήκει στις Βόρειες Σποράδες και υπάγεται στο νόμο Μαγνησίας. Κατά την αρχαιότητα η αναφορά στο νησί γινόταν με το όνομα Ίκος και έχει παρατηρηθεί η αρχαιότερη παρουσία ανθρώπινου πολιτισμού στο Αιγαίο.  Λαοί όπως Πελασγοί, Μίνωες, Μυκηναίοι, Μακεδόνες, Αθηναίοι πέρασαν από το νησί το οποίο φημιζόταν για το κρασί, το λάδι ελιάς και τους αμφορείς του. Η ιστορία του συνεχίστηκε με παρουσία από Βυζαντινούς, Τούρκους και Βενετούς. Η απελευθέρωση του ήρθε το 1830. Μεγάλο ιστορικό γεγονός της πρόσφατης ιστορίας είναι ο σεισμός του 1965 που σχεδόν ισοπέδωσε το νησί. Σήμερα στο νησί διαμένουν περίπου 3000 μόνιμοι κάτοικοι και αποτελεί έναν από τους καταλληλότερους προορισμούς για ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές μέσα στη φύση. Η ποικιλομορφία της χλωρίδας αλλά και τις πανίδας καθιστά την Αλόννησο ένα από τους πιο πλούσιους βιότοπους της Ελλάδας. Η μεσογειακή φώκια βρίσκει καταφύγιο στις βραχώδεις ακτές του νησιού στο οποίο ο επισκέπτης θα συναντήσει και αγριοπερίστερα όπως και αγριοκάτσικα(παρεμφερή με τα «κρι-κρι» της Κρήτης). Ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στην γραφική Χώρα του νησιού, να επισκεφθεί μέρη που αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία του νησιού όπως το Λαογραφικό μουσείο και το Πειρατικό-Ιστορικό Μουσείο. Οι παραλίες φυσικά και δεν θα μπορούσαν να μην παίζουν κυρίαρχο λόγο επίσκεψής και διασκέδασης στο νησί. Παραλίες όπως η Μηλιά, η Χρυσή Μηλιά και το Κοκκινόκαστρο αποτελούν τις προτάσεις για οργανωμένο παραθερισμό.  Οι παραλίες Ροζούμ Γιαλος, Άγιος Δημήτριος, Βότση με τα ιδιαίτερα πρασινογάλανα νερά τους θα μαγέψουν τον κάθε επισκέπτη όπως επίσης και οι παραλίες ο Όρμος Πλανήτης και η Κυρα Παναγιά (προσβάσιμες μόνο με σκάφος) θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης.
Αξιολογήσεις

#

DaphneM

5.0

Το καλύτερο εστιατόριο στην Αλόννησο, πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά κατα την διάρκεια των διακοπών μας!!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/epagelma/public_html/company/php/dataobjects.php on line 60

#

5.0

TI NA ΠΡΩΤΟΠΩ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΑ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/epagelma/public_html/company/php/dataobjects.php on line 60

#

5.0

Perfect !!