Αγίου Πνεύματος: Ετοιμάζουμε βαλίτσες

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει σιγά-σιγά. Οι τυχεροί που δεν εργάζονται, θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες του.  Ειναι ακομα  πιο τυχεροί ετοιμάζουν βαλίτσα για κάποιον προορισμό, κοντινό ή μακρινό, καλοκαιρινό ή μη. Με σύμμαχο τον καιρό θα αποδράσουμε από την μεγαλούπολη έστω και για λίγες μέρες. Αν ακόμη δεν έχεις σκεφτεί πώς να αξιοποιήσεις το τριήμερό σου, σου έχουμε τη λύση. Αν έχεις την παρέα, τα χρήματα και τον χρόνο και το μόνο που σου λείπει είναι ο προορισμός, σου προτείνουμε πέντε υπέροχα μέρη για όλα τα γούστα για να διαλέξεις και να περάσεις υπέροχα.

Κύθηρα

Ένα πανέμορφο νησί μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις το πλοίο από τον Πειραιά. Είναι εύκολα προσβάσιμο νησί και από την Πελοπόννησο: οδικώς μέχρι Γύθειο και Νεάπολη και από εκεί με πλοίο περνάτε στο νησί.

Θα βρεθείς στο Τσιρίγο, την παλαιά ενετική ονομασία των Κυθήρων και να δεις κάστρα, καταρράκτες, τους 22 νερόμυλους του νησιού, έναν φάρο 25 μέτρων στο βορειότερο ακρωτήρι, σπήλαια, φαράγγια με μονοπάτια και λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες, θαλάσσιες σπηλιές, το δεύτερο μεγαλύτερο ιστορικό αρχείο, και το ναυάγιο του Έλγιν. Διαθέτει πανέμορφες παραλίες χωρίς πολυκοσμία και πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές για να δοκιμάσεις. Μπορείς να επισκεφθείς και τα Αντικύθηρα για εκδρομή.

Αγίου Πνεύματος: Καλαμάτα

Μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα, εκτείνετε η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μπορεί να μην είναι νησί, αλλά η Καλαμάτα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Η παραλία της Καλαμάτας και της Βέργας θα σε ανταμείψουν. Θα φας ωραία εδέσματα (μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις λαλάγγια) και έχει απίστευτη νυχτερινή ζωή και νέους ανθρώπους. Μπορείς να ταξιδέψεις μέχρι την Στούπα και την Καρδαμύλη για να ρίξεις μια βουτιά στις βοτσαλωτές παραλίες και να περιπλανηθείς στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια. Πέτρινα σπίτια με μπουκαμβίλιες, πύργοι, παραδοσιακά καφενεία, θα σε κάνουν να ταξιδέψεις στον χρόνο.

Μύκονοοοος

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν είσαι party animal και στα early 20s, η Μύκονος είναι η καλύτερη επιλογή. Από την Αθήνα αναχωρούν ferries και high-speed, τόσο από το λιμάνι του Πειραιά, όσο και από το λιμάνι της Ραφήνας. Μην ξεχάσεις ότι θα χρειαστείς αρκετά χρήματα και καλή παρέα (μην πας με τη σχέση σου καλύτερα!).

Το νησί θα βουλιάξει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε να είσαι προετοιμασμένη. Θα κάνεις μπάνιο στις διάσημες παραλίες και θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου στα άπειρα clubs και bar.

Αγίου Πνεύματος: Σύβοτα – Πάργα

Η Πάργα είναι μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη, όπου θα βρεις μοναδικές παραλίες και περίφημες θαλάσσιες Σπηλιές.  Υπάρχουν  γραφικά εκκλησάκια και δρομάκια για να επισκεφθείς και να περιπλανηθείς. Μια ώρα μακριά από την πανέμορφη Πάργα βρίσκονται τα μαγευτικά Σύβοτα. Έχουν χαρακτηριστεί ως «Καραϊβική της Ελλάδας» λόγω των ακρογιαλιών και των κολπίσκων με τα γαλαζοπράσινα νερά. Θα δείτε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα και θα βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες.

Ζάκυνθος

Το «Φιόρο του Λεβάντε» ή «Ζάντε» είναι ιδανικό για τρεις ημέρες. Iσως πέφτει λίγο μακριά αλλά ο προορισμός θα σε ανταμείψει. Ειναι μονο μια  ώρα απόσταση με το πλοίο από την Κυλλήνη Ηλείας και θα φτάσεις το ιστορικό νησί. Θα βρεις τις γνωστές της παραλίες, στον Λαγανά, στο Ναυάγιο ενώ μπορεί να δεις και μερικές καρέτα-καρέτα.

Το κέντρο της πόλης είναι υπέροχο. Θα επισκεφθείς τον Άγιο Διονύσιο ενώ θα θαυμάσεις τη θέα από την Μπόχαλη. Θα ψωνίσεις παστέλια και μαντολάτα. Στον Λαγανά θα βρεις πλούσια νυχτερινή ζωή, αν το επιθυμείς.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *