Λαμπερό δέρμα όλο το καλοκαίρι

Λαμπερό δέρμα όλο το καλοκαίρι. Έφτασε επιτέλους η αγαπημένη εποχή όλων, που περιλαμβάνει μπάνια στη θάλασσα, πάρτι στην πισίνα και διακοπές. Είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή να ανανεώσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου για το καλοκαίρι. Οι ανάγκες περιποίησης του προσώπου και του σώματός μας είναι διαφορετικές για κάθε εποχή και αυτό οφείλεται στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών, αλλά και των συνηθειών μας.

Οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν ανάλογα με την κάθε εποχή. Το καλοκαίρι λόγω της έντονης ηλιοφάνειας και των υψηλών θερμοκρασιών το δέρμα μας «διψάει» περισσότερο και έχει την τάση να εμφανίζει πανάδες, ρυτίδες και σπυράκια. Ειδικά φέτος η χρήση της μάσκας κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Επειδή όμως όλες οι γυναίκες θέλουμε ένα όμορφο, φρέσκο και λαμπερό δέρμα ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Αναζητήσαμε λοιπόν τις καλύτερες beauty οδηγίες που αν ακολουθήσουμε το καλοκαίρι το δέρμα μας θα παραμείνει λείο και απαλό.

  • Να είστε συνεπείς με τον καθαρισμό του προσώπου σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Το δέρμα αναπνέει κατά τη διάρκεια του ύπνου, και αν αφήσετε το make up, τότε φράζουν οι πόροι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα αντιπαθητικά σε όλες μας σπυράκια και μαύρα στίγματα.
  • Πάντα να φοράτε αντηλιακό με δείκτη SPF 30 + με προστασία σε UVA & UVB ακτίνες. Η ηλιακή έκθεση μακροπρόθεσμα δημιουργεί ρυτίδες, πανάδες και πολλά δερματολογικά προβλήματα. Μην ξεχάσετε τα χείλη: επίσης θέλουν προστασία, με ένα σωστό αντηλιακό lip balm.
  • Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του δέρματος. Προσπαθήστε να τηρείτε το οκτάωρο ύπνου κάθε βράδυ. Αν δεν κοιμάστε επαρκώς τότε το δέρμα σας θα είναι κουρασμένο όπως και εσείς!
  • Kαλύτερος φίλος της επιδερμίδας σας είναι το νερό. Ενυδατωθείτε. Πίνετε πολύ νερό κάθε μέρα, οπωσδήποτε οκτώ ποτήρια. Συνδυαστικά να τρώτε φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή συγκέντρωση νερού, όπως καρπούζι, πορτοκάλι, φράουλες και πεπόνι.
  • Εκτός από το πρόσωπο, μην ξεχνάτε πως και τα μαλλιά αφυδατώνονται και “καίγονται” από τον ήλιο και τον αέρα. Επιλέξτε κάποιο ενυδατικό και προστατευτικό προϊόν για την παραλία, και καλό είναι να φοράτε καπέλο. 1-2 φορές την εβδομάδα περιποιηθείτε τα με μια μάσκα μαλλιών, θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν τη στιλπνότητά και την γυαλάδα τους.

Υποβολή απάντησης