Πανάδες: Τρόποι να τις κρατήσουμε μακριά από το πρόσωπο

Για τις ενοχλητικές πανάδες χρησιμοποιούμε θεραπείες  που μπορείτε να φτιάξετε  μόνη σας στο σπίτι και κάποιες που θέλουν την συμβολή ενός δερματολόγου  και της επιστημονική του εμπειρίας.

Εδώ θα βρείτε φυσικές θεραπείες ώστε να διώξετε εύκολα τις πανάδες στο πρόσωπο. Φυσικά ποτέ δεν αντικαθιστούμε  την θεραπεία ειδικού σε δύσκολες καταστάσεις.

Χυμός λεμονιού:

Ένα δυναμικό συστατικό είναι ο χυμός λεμόνι. Βοηθά να σβήσουν οι κηλίδες και οι πανάδες στο πρόσωπο αφού έχει λευκαντικές ιδιότητες.

  • Ρίχνουμε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού στο πρόσωπο και ξεκινάμε απαλό μασάζ. Μένει επάνω  για 10′ έως 15′ λεπτά,  στη συνέχεια απομακρύνουμε  με χλιαρό νερό. Δυο φορές την ημέρα είναι αρκετό
  • Υπάρχει και εναλλακτική χρήση. Σε μισό λεμόνι ρίχνουμε πάνω του μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Για λίγα λεπτά τρίβουμε την επιδερμίδα και  το ξεπλένουμε με νερό. Επαναλαμβάνουμε μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε τακτική βάση.

 

Κρέμα γάλακτος:

Η κρέμα γάλακτος περιέχει γαλακτικό οξύ και σβήνει τις πανάδες στο πρόσωπο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα.

  • Απλώνουμε μικρή ποσότητα κρέμα γάλακτος πάνω στο πρόσωπο μας και την αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει. Σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο πανί ώστε να απομακρυνθεί η ποσότητα Βάζουμε ενυδατική κρέμα. Επαναλαμβάνουμε  μία φορά την ημέρα ωστε να εξαφανιστούν οι φακίδες.
  • Ένας άλλος τρόπο είναι να καθαρίζουμε πρόσωπό μας με κρέμα γάλακτος. Μπορεί να αντικατασταθεί με γιαούρτι.

Μέλι:

Ένα από τα καλύτερα υλικά για τον καθαρισμό των πανάδων είναι το μέλι. Περιέχει ένζυμα και είναι ιδανικό για το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα.

  • Βάζουμε μέλι και μια μικρή ποσότητα νερού και τα ζεσταίνουμε σε ένα μικρο φούρνο μικροκυμάτων Απλώνουμε το μείγμα στην περιοχή που έχουμε λεκέ. Ξεπλένουμε πολύ καλά το πρόσωπο  με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα.
  • Μια καλή λύση είναι η δημιουργία  φυσικής μάσκας με μέλι για το πρόσωπο.

Ανακατεύουμε φύτρο σιταριού μαζί με ζεστό μέλι. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήνουμε 10 λεπτά. Ξεπλένουμε εναλλακτικά με κρύο και ζεστό νερό. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία και γίνεται 2-3 φορές το μήνα 

Κρεμμύδι:

Ένα θαυματουργό λαχανικό που απομακρύνει κηλίδες και πανάδες με μεγάλη ευκολία.  Περιέχει θείο, που φημίζεται για την απολεπιστική του ιδιότητα. Καλύτερο είναι το κόκκινο κρεμμύδι.

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και τρίβουμε  απαλά στις πανάδες , δύο φορές την ημέρα. Επαναλαμβάνουμε καθημερινά μέχρι να σβήσουν
  • Δεύτερη επιλογή είναι ένα λιωμένο κόκκινο κρεμμύδι, παίρνουμε το χυμό του και το απλώνουμε στο δέρμα μας. Επαναλαμβάνουμε  δύο φορές την ημέρα. Αν επιθυμείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα ρίχνετε ένα  κουταλάκι του γλυκού ξύδι  μέσα στο χυμό κρεμμυδιού. Η θεραπεία  χρειάζεται μία ή δύο εβδομάδες.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *