Πως θα αποκτήσετε σοκολατένιο μαύρισμα

Πως θα αποκτήσετε σοκολατένιο μαύρισμα . Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου και όλοι μας την έχουμε συνδυάσει με διακοπές, μπανάκια στη θάλασσα, ηλιοθεραπεία και φυσικά σοκολατένιο μαύρισμα.

Επειδή όλοι μας θέλουμε το τέλειο bronze ηλιοκαμένο χρώμα από το πρώτο μπάνιο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ενέχει πολλούς κινδύνους, όπως την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.

H αλήθεια είναι πως το μαύρισμα κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται ομορφότερη, πιο λαμπερή, πιο σέξι, ενώ παράλληλα κρύβονται και οι ατέλειες!

Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε τροπικό μαύρισμα που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι, θα πρέπει να είστε προσεκτικές και να διαβάσετε τις χρήσιμες συμβουλές που σας προτείνουμε ώστε να μαυρίσετε εύκολα, γρήγορα, ομοιόμορφα και φυσικά χωρίς να «καείτε» και να ξεφλουδίσετε.

Χρησιμοποιείστε αντηλιακό με δείκτη SPF 30

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό τουλάχιστον με δείκτη SPF30 τουλάχιστον 20 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο. Ο δείκτης SPF 30 είναι αρκετά ισχυρός, ώστε να «μπλοκάρει» τις ακτίνες UVA και UVB, αλλά όχι τόσο ώστε να μην επιτρέψει στο δέρμα να μαυρίσει.

Οπότε να θυμάστε ότι το αντηλιακό ΔΕΝ εμποδίζει το δέρμα να μαυρίσει. Στην πραγματικότητα, το προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα και του δίνει την ευκαιρία να παράγει τη μελανίνη που χρειάζεται ώστε να πάρει το όμορφο σοκολατένιο χρώμα του!

Το αντηλιακό επιβραδύνει επίσης τη διαδικασία μαυρίσματος, πράγμα που σημαίνει ότι το σέξι καλοκαιρινό σας bronze χρώμα θα διαρκέσει ακόμη περισσότερο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ξεφλούδισμα.

Μη βιάζεστε να μαυρίσετε από το πρώτο μπάνιο

Αν προσπαθήσετε να μαυρίσετε από το πρώτο κιόλας μπάνιο και κάτσετε απότομα πολλές ώρες στον ήλιο, το πιο πιθανό είναι να κοκκινίσετε ή να καείτε και κατ’ επέκταση να ξεφλουδίσετε. Το σωστό και ομοιόμορφο μαύρισμα θέλει το χρόνο του.

Επομένως, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκινήσετε με 15-20 λεπτά ηλιοθεραπείας και στη συνέχεια, να προσθέσετε 10 λεπτά κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, η καλύτερη προσέγγιση είναι να μαυρίσετε για μικρό χρονικό διάστημα κάθε μέρα για να μειώσετε τη βλάβη του δέρματος και να παρατείνετε αυτή τη διάρκεια του μαυρίσματος. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος σας δεν είναι να μείνετε για ώρες στον ήλιο και να καείτε αντί να μαυρίσετε!

Επιλέξτε το χρόνο μαυρίσματος σας με σύνεση

Η σωστή επιλογή της ώρας που θα εκτεθείτε στον ήλιο είναι το κλειδί για το τέλειο μαύρισμα! Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το μεσημέρι, μεταξύ 12π.μ. και 4 μ.μ. μαυρίζουν γρηγορότερα και καλύτερα γιατί ο ήλιος είναι ψηλά και καίει περισσότερο. Αυτές τις ώρες όμως ο κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος είναι αυξημένος. Ειδικά αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, είναι καλύτερα να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι καλύτερες ώρες για μαύρισμα είναι ή πριν τις 10 π.μ. ή μετά τις 7 μ.μ. και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ακτίνες του ήλιου δεν τοποθετούνται απευθείας πάνω μας, επομένως, δεν καιγόμαστε!

Κάντε βουτιές στη θάλασσα ή την πισίνα

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι όταν κάνετε βουτιές ή κολυμπάτε στο νερό μαυρίζετε πιο εύκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό αντανακλά το φως και έτσι μαυρίζετε μέσα στο νερό πολύ πιο γρήγορα. Κάνετε συχνές βουτιές στη θάλασσα ή την πισίνα και αφήστε το νερό να στεγνώσει πάνω σας. Μη ξεχνάτε όταν βγαίνετε από το νερό να ξαναβάζετε αντηλιακό για μεγαλύτερη προστασία.

Κάντε διαλείμματα σε κάποια σκιά

Αναζητήστε κάποια σκιά και αφήστε το δέρμα σας να ξεκουραστεί μεταξύ των περιόδων ηλιοθεραπείας, ώστε να έχετε ένα πιο ασφαλές και μακράς διάρκειας μαύρισμα. Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε πολύωρη ηλιοθεραπεία και να μαυρίσετε χωρίς διαλείμματα. Μην το αγνοήσετε. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να καείτε και θα δώσει στο δέρμα σας την ευκαιρία να ανακουφιστεί από την έντονη θερμότητα. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη του δέρματος.

Ενυδάτωση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ηλιοθεραπεία

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φροντίστε να ενυδατώσετε το σώμα σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε, ώστε την επομένη που θα κάνετε ηλιοθεραπεία να είναι όσο πιο απαλό και μεταξένιο γίνεται.

Να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό ή κάποιο χυμό ή smoothies δίπλα σας την ώρα που κάνετε ηλιοθεραπεία και να πίνετε αρκετά συχνά. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σημαίνει και ενυδάτωση της επιδερμίδας και αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να μην καείτε!

Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό after sun κατά τη διάρκεια ή μετά την ηλιοθεραπεία που θα ενυδατώσει περισσότερο το δέρμα και θα βοηθήσει το μαύρισμά σας να διαρκέσει περισσότερο.

Extra Tip: Ένα ντουζάκι μετά την ηλιοθεραπεία είναι ότι καλύτερο. Θα αφαιρέσετε από το σώμα σας το αντηλιακό, το λάδι μαυρίσματος και το αλάτι της θάλασσας και θα αναζωογονηθείτε. Μετά το ντους η ενυδάτωση είναι το παν. Τοποθετήστε στα πόδια και στα χέρια σας, την κρέμα ή το γαλάκτωμα της επιλογής σας και αφήστε το δέρμα σας να συνέλθει και να αναπνεύσει.

Αλλάζετε συχνά θέσεις όταν κάνετε ηλιοθεραπεία

Το ιδανικό είναι να αλλάζετε στάση σώματος ανά 15 με 30 λεπτά. Τόσα αρκούν σε κάθε πλευρά για να αποκτήσετε ομοιόμορφο μαύρισμα και να αποφύγετε τα εγκαύματα. Αλλάζετε λοιπόν από μπρούμυτα σε ανάσκελα και το αντίστροφο, αρκετά συχνά και έτσι πετυχαίνετε εξίσου αποτελεσματικό μαύρισμα σε όλο το σώμα.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε β-καροτίνη και λυκοπένιο

Η σωστή διατροφή και τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να σας βοηθήσουν στο γρήγορο μαύρισμα. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α και κυρίως β-καροτίνη (προβιταμίνη Α), η οποία εντοπίζεται στα φρούτα και λαχανικά όπως είναι τα βερίκοκα, τα καρότα, τα ροδάκινα, η κολοκύθα, το πεπόνι, το μάνγκο, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, φαίνεται πως αυξάνουν την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα

Μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι και το λυκοπένιο ενισχύει τη φυσική προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Καλές πηγές λυκοπενίου είναι η ντομάτα και το καρπούζι.

Χρησιμοποιήστε λάδια με φυσικό SPF

Αν και δεν πρέπει να αντικαταστήσουν το κανονικό αντηλιακό σας, ορισμένα φυσικά έλαια όπως αυτό του αβοκάντο, της καρύδας και του καρότου έχουν φυσικό SPF και μπορούν να σας χαρίσουν επιπλέον ενυδάτωση, προστασία και φυσικά μαύρισμα.

Εάν θέλετε να μαυρίσετε ακόμη πιο γρήγορα, δεν έχετε παρά να πάρετε κάποιο προϊόν μαυρίσματος το οποίο, να περιέχει συστατικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά ή βιολογικά έλαια ή φυτικά εκχυλίσματα.

Θα επιταχύνετε το μαύρισμα και το δέρμα σας θα αποκτήσει ομοιόμορφη και χρυσαφένια όψη, ενώ θα μυρίζει καλοκαίρι λόγω των εξωτικών αρωμάτων. Τα μαυριστικά προϊόντα συνήθως εφαρμόζονται πάνω από το αντηλιακό, ωστόσο εάν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα, φροντίστε να έχουν τουλάχιστον χαμηλό δείκτη προστασίας 15 SPF.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *