Φενγκ Σούι: 10 «μυστικά» για να… αλλάξει η τύχη σας

Σκοπός του φενγκ σούι είναι να ζούμε σε ένα αρμονικό χώρο και με ηρεμία στην ψυχή μας

Οι μικρές αλλαγές στο σπίτι μπορεί να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του φενγκ σούι.

Έτσι, λοιπόν, όλα τα πράγματα έχουν μια συγκεκριμένη θέση μέσα στο σπίτι που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό πέρα από αυτόν για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί να υπηρετήσουν.

Το φενγκ σούι είναι ένα κινέζικο σύστημα σχεδιασμού για να επιφέρουμε αρμονία και ισορροπία στο φυσικό κόσμο γύρω μας. Από τη σωστή χρήση του Φενγκ Σούι μπορούμε να προσελκύσουμε την ευημερία και να βελτιώσουμε την ενέργεια στο σπίτι ή το γραφείο μας.

Σκοπός του φενγκ σούι είναι να ζούμε σε ένα αρμονικό χώρο και με ηρεμία στην ψυχή μας, διότι η κακή ενέργεια γύρω μας, μπορεί να οδηγήσει σε κακή τύχη.

Φενγκ Σούι: 10 «μυστικά» για να… αλλάξει η τύχη σας

Δείτε παρακάτω δέκα από τους βασικούς τρόπους για να… «προσκαλέσετε» την καλή τύχη και το χρήμα στο σπίτι σας:

  1. Το φενγκ σούι λέει ρητά: όταν η είσοδος του σπιτιού είναι όμορφη προσελκύουμε όμορφα πράγματα κι ανθρώπους στη ζωή μας. Φροντίστε να είναι καθαρό το χαλάκι της εισόδου, να μην αφήνετε σκουπίδια δίπλα στην πόρτα. Να διακοσμήσετε τον χώρο της εισόδου με ένα λουλουδάκι ή φυτό και όμορφα χρώματα.
  2. Εδώ το φενγκ σούι θα σας βρει σύμφωνες: η ακαταστασία, λέει, είναι απολύτως απαγορευτική. Όταν ένα σπίτι είναι τακτοποιημένο, τότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ενοίκων του είναι κι αυτά… σε τάξη.
  3. Τα αποξηραμένα λουλούδια δεν έχουν θέση στο σπίτι σας, σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, που απαγορεύει οτιδήποτε νεκρό μέσα στο σπίτι.
  4. Αυξήστε τα καθίσματα στο σαλόνι σας σύμφωνα με τον εξής κανόνα: οι θέσεις πρέπει να είναι τόσες όσα τα μέλη της οικογένειας που μένουν στο σπίτι συν πέντε.
  5. Όλα τα δωμάτια του σπιτιού πρέπει να είναι φωτεινά…
  6. Όλα τα δωμάτια να περιλαμβάνουν στη διακόσμησή τους και τα πέντε στοιχεία της φύσης (γη, νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο). Σημειώστε, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Αν κάποιο στοιχείο «επιβάλλεται» στα υπόλοιπα, τότε η ροή της ενέργειας καταστρέφεται.
  7. Μην μπλοκάρετε την ενέργεια με ογκώδη έπιπλα, λέει το φενγκ σούι. Φροντίστε να υπάρχουν «διάδρομοι» ανάμεσα στα έπιπλα ούτως ώστε να ρέει ανενόχλητη η καλή ενέργεια από και προς το σπίτι σας.
  8. Πείτε «όχι» στις γωνίες οι οποίες λειτουργούν σαν «δηλητηριώδη βέλη».Αυτες που πρώχνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την αρνητική ενέργεια. Προτιμήστε οβάλ τραπέζια αντί για ορθογώνια ή τετράγωνα και μαξιλάρια ή πουφ αντί για καρέκλες.
  9. Μην τοποθετείτε καθρέφτες απέναντι απ’ το κρεβάτι σας, γιατί αντανακλάται η αρνητική ενέργεια.
  10. Η ροή της ενέργειας δεν πρέπει να μπλοκάρεται, λέει το φενγκ σούι, γι’ αυτό καναπέδες, καρέκλες και κρεβάτια δεν πρέπει να τοποθετούνται με την πλάτη προς τα παράθυρα και τις πόρτες.

Υποβολή απάντησης