Ανοιξιάτικος ήλιος: Θωρακίζουμε το πρόσωπο μας

Ανοιξιάτικος ήλιος. Η έκθεση στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να καταλήξει σε άμεσα και χρόνια προβλήματα της υγείας του δέρματος, για αυτόν τον λόγο η σωστή φροντίδα του προσώπου μετά από μια ηλιόλουστη μέρα ( και όχι μόνο) είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του. Η αισθητικός-κοσμητολόγος,  Παναγιώτα Μαθιουδάκη  υπεύθυνη του Laserskin Solutions μας  δίνει μικρά καθημερινά μυστικά για την απόλυτη φροντίδα πριν την έξοδο μας.

1)  Ανοιξιάτικος ήλιος- Καθημερινή φροντίδα

i) Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος σε καθημερινή βάση. Η απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων πρέπει να γίνεται με τη σωστή χρήση ειδικού καθαριστικού , ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας.

ii) Απολέπιση

Η απολέπιση είναι σημαντική για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Δεν πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση, καθότι μπορεί να ερεθιστεί η επιδερμίδα. Συνίσταται 1 φορά την εβδομάδα.

iii) Τόνωση

Με την χρήση ειδικών τονωτικών και στυπτικών lotions επιτυγχάνουμε την απομάκρυνση των ρύπων.

iv) Ενυδάτωση

Η επιδερμίδα πρέπει να ενυδατώνεται σωστά και σε καθημερινή βάση (πρωί – Βράδυ) ώστε να διατηρείται φωτεινή και υγιής. Επιλέγουμε πάντα την ενυδατική μας κρέμα με βάση τον τύπο δέρματός μας.

v) Κρέμα ματιών

Η περιοχή των ματιών είναι η πιο ευαίσθητη και επιρρεπής στην ξηρότητα.

vi) Αντιηλιακό

Το αντηλιακό εκτός από την προστασία της επιδερμίδας στην υπεριώδη ακτινοβολία, προσλαμβάνει και μειώνει την εμφάνιση των καφέ κηλίδων.

2) Ανοιξιάτικος ήλιος- Προϊόντα καθημερινής φροντίδας

Η ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό προσώπου είναι τα σημαντικότερα προϊόντα που πρέπει όλοι μας να εφαρμόζουμε σε καθημερινή βάση.

3) Tips

i) Παραμένουμε μακριά από την έκθεση στον ήλιο κατά τις πιο θερμές ώρες της ημέρας .

ii) Η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για τις καθημερινές λειτουργίες του σώματος, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας και η διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσης είναι η πρόσληψη νερού καθώς η πρόσληψη φρούτων και λαχανικών.

iii) Καθαρισμός προσώπου με ειδικό καθαριστικό ανάλογα με τον τύπο δέρματος.

iv) Απολέπιση 1 φορά την εβδομάδα με ειδικό peeling.

v) Ενυδατικό after sun προϊόν σε μορφή τζελ ή κρέμας, που θα σας συστήσει η αισθητικός σας ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

vi) Για την περιοχή των ματιών προτιμήστε πλούσιες ενυδατικές υφές, καθώς η επιδερμίδα σε εκείνη την περιοχή παρουσιάζει πιο συχνά ρυτίδες, που οφείλονται στην αφυδάτωση

vii) Προτιμήστε 1 φόρα την εβδομάδα κάποια μάσκα προσώπου, που να ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα και να την ξεκουράζει.

viii) Αντηλιακή προστασία σε καθημερινή βάση , ανεξαιρέτως καιρικών φαινομένων.

Laserskin Solutions 

Σιβιτανίδου 18,Καλλιθέα

τηλ. 2111130944

Βιταμίνη D: Πού είναι απαραίτητη

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *