Αρωματικό σπίτι: Τρόποι να μυρίζει υπέροχα

Αρωματικό σπίτι: Τρόποι να μυρίζει υπέροχα. Όταν αποφασίσεις να καθαρίσεις το σπίτι καλό είναι να γίνεται με σωστές τεχνικές αλλά και με τρόπο που θα αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο χώρο σου.

Μικρά μυστικά που κάνουν το καθαρό σου σπίτι να μυρίζει φανταστικά πάντα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα αρωματικό καταφύγιο. Δεν χρειάζεται πάντα  να ανάψεις κεριά και να τοποθετήσεις παντού αρωματικά σπρέι χώρου…

Αρωματικό σπίτι: Τρόποι να μυρίζει υπέροχα

Μαγειρική σόδα για τις δυσάρεστες οσμές

Θα σου έχει τύχει σίγουρα να καθαρίζεις εξονυχιστικά αλλά στο τέλος το σπίτι να μην μυρίζει ολάνθιστα. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να πασπαλίσεις με μαγειρική σόδα τα παπούτσια, τους καναπέδες, τα χαλιά, τις πολυθρόνες, τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες, τα στρώματα, ακόμη και τα ρούχα και να την απορροφήσετε στη συνέχεια με την ηλεκτρική σκούπα. Κάνει θαύματα ειδικά, αν τη χρησιμοποιείς στην καθαριότητα της κουζίνας σου.

DIY αρωματικό χώρου με το αγαπημένο σου μαλακτικό

Αντί να ψεκάσεις τους χώρους του σπιτιού με έτοιμα αρωματικά σπρέι, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου αρωματικό, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το αγαπημένο σου μαλακτικό. Πώς; Σε ένα μικρό βαζάκι βάλε λίγο βαμβάκι και ρίξε από πάνω λίγο μαλακτικό ρούχων. Ανανέωσέ το κάθε 3-4 μέρες.

Αρωματικό αυτοκινήτου στους κάδους

Μπορείς να το κρεμάσεις από οποιαδήποτε σημείο. Ιδανική θέση μπορεί να είναι ο κάδος σκουπιδιών του μπάνιου ή της κουζίνας. Μετά τα σημεία που θα το έχεις τοποθετήσει, θα μυρίζουν πιο υπέροχα από ποτέ.

Σιγόβρασε μερικά λεμόνια

Τοποθέτησε λίγα κομμένα λεμόνια σε μια κατσαρόλα και άφησε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για ώρες. Τα αρώματα που θα βγάλουν, θα είναι μεθυστικά για τον χώρο σου που θα μυρίζει στο τέλος σαν ένας ολάνθιστος κήπος.

Βανίλια σε μπολ

Ώρα για λίγη βανίλια μέσα σε μπολ ή τασάκια. Έτσι το άρωμά της θα διαχέεται στον χώρο, προσφέροντας νότες φρεσκάδας σε όλα τα δωμάτια. Μια δοκιμή θα σε πείσει και θα σε κάνει να μην αποχωρίζεσαι τη χρήση της.

Ψήσε λίγα μπισκότα

Θα σε βάλουμε σε αγγαρεία μετά τις δουλειές του σπιτιού αλλά αν ψήσεις λίγα μπισκότα, το σπίτι μετά θα μυρίζει σαν ζαχαρωτά. Αν έχεις παιδιά, θα λατρέψουν και τη γεύη τους αλλά και την τεχνική που θα κάνει κάθε γωνιά να μυρίζει υπέροχα.

Αν ψήθηκες να τα φτιάξεις, σου έχουμε την πιο λαχταριστή συνταγή (και με λίγες θερμίδες).

Υλικά

1 μπανάνα

30 γραμμάρια νιφάδες βρώμης

15 γραμμάρια κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μπανάνα σε ένα μπολ. Ύστερα προσθέτουμε τη βρώμη και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε 6 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *