Αφιέρωμα Πάσχα 2023

🐰💥Αφιέρωμα Πάσχα 2023
Στην τελική ευθεία για τις διακοπές του Πάσχα και στο e-blog του epagelmatias.gr έχουμε προτάσεις για διαμονή, πασχαλινά αυγά, φαγητό και δώρα για τους αγαπημένους σας.

Αν σκέφτεστε ή δεν ξέρετε αν μπορείτε να αποδράσετε τις ημέρες του Πάσχα. Αν είστε από τους αναποφάσιστους που ούτως ή άλλως είναι της τελευταίας στιγμής, Αν δεν  κανονίσατε μέχρι τώρα και  το μετανιώσατε.. Εδώ σας έχουμε τη λύση! Βρήκαμε τους ιδανικούς προορισμούς αλλά και τις απαραίτητες πληροφορίες για μια ολιγοήμερη εκδρομή της τελευταίας στιγμής.

Εστιατόρια και άλλα γευστικά στέκια πρωταγωνιστούν σε ένα πλούσιο αφιέρωμα, ενώ προτάσεις για εκδρομές και δραστηριότητες αλλά και ιστορίες σχετικές με την παράδοση της Σαρακοστής και του Πάσχα ολοκληρώνουν αυτό αφιέρωμα που ανανεώνεται συνεχώς.

Τι γιορτάζουμε ακριβώς την Κυριακή του Πάσχα

«Πάσχα» στα Εβραϊκά σημαίνει: διάβαση, πέρασμα. Είναι εβραϊκή γιορτή εις ανάμνηση της Εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο, της θαυματουργού διαβάσεως της Ερυθράς Θάλασσας υπό τον Μωυσή και της σωτηρίας τους από τη δουλεία του Φαραώ. Για τους Χριστιανούς σημαίνει τη λύτρωση από την αμαρτία και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή.

Ο Χριστός θυσιάστηκε την ημέρα του εβραϊκού Πάσχα, που εκείνο το έτος έτυχε Σάββατο και αναστήθηκε μετά το Σάββατο, «τη μιά των Σαββάτων», δηλαδή την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, που γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε Κυριακή.

Η «πρώτη Ανάσταση» του Κυρίου, γίνεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, όπου ο ιερέας αναφωνεί το «Χριστός Ανέστη». Λίγο πριν έχει μοιραστεί και το Άγιο Φως ώστε οι πιστοί να διαδώσουν τα χαρμόσυνα νέα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά

Τα κόκκινα πασχαλινά αβγά αποτελούν παράδοση αιώνων του ορθόδοξου κόσμου, συμβολίζοντας όχι μόνο το αίμα του Χριστού, αλλά και τη χαρά της Ανάστασης. Το βάψιμο τους γίνεται ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εθιμοτυπικού των ημερών, όπως και το τσούγκρισμα που γίνεται την ημέρα της Ανάστασης.

Ωστόσο, από πού προήλθε η επιλογή του κόκκινου χρώματος, δεν είναι ξεκάθαρο, καθώς υπάρχουν διάφορες ερμηνείες και μύθοι.

Το έθιμο της σούβλας

Αρνί, κατσικάκι και κοκορέτσι έχουν την τιμητική τους στο πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι όλες οι παραπάνω γεύσεις αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες, πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια!

Όταν, μάλιστα, έψηναν στη σούβλα και καθώς δεν υπήρχαν τότε πινέλα αλλά ούτε και λαδολέμονο, βουτούσαν ένα κλαδί από πεύκο σε χυμούς από άγουρο σταφύλι και άγουρο δαμάσκηνο και άλειφαν το κρέας προσδίδοντάς του μια ιδιαίτερη γεύση από φρούτα και ρετσίνι.

Για να παρασκευάσουν κοκορέτσι μαρινάριζαν τα έντερα σε ξύδι, νερό και μέλι. Το ξύδι λειτουργούσε ως αντισηπτικό και αφυδάτωνε το έντερο από τα πολλά λίπη, ενώ το μέλι δημιουργούσε μια καραμελωμένη κρούστα.

Οι επίσημες ονομασίες στην αρχαία ελληνική ήταν «πλεκτή» για το κοκορέτσι και «γαρδούμιο» για τη γαρδούμπα.

Αφιέρωμα Πάσχα 2023-Γεύσεις- Κουλουράκια-τσουρέκια και πασχαλινά αυγά- Ο καλύτερος οβελίας

Οι μυρωδιές του Πάσχα θέλουν κουλουράκια- φρεσκοψημένα τσουρέκια και λαχταριστές λιχουδιές. Αν πάλι δεν έχετε το χρόνο φροντίζουν οι καλλίτεροι για εσάς.  Το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, για την παραδοσιακή μαγειρίτσα, το αρνί σούβλας και το κοκορέτσι, αν τρέχετε και δε φθάνετε τα εστιατόρια είναι μονόδρομος, για να γεμίσει το πασχαλινό τραπέζι με όλα όσα λαχταράς.

MAX PERRY- Καλλιθέα- Πειραιάς

Πάσχα χωρίς σοκολατένια αυγά και νόστιμα κουνελάκια δεν υπάρχει. Αν το “εργοστάσιο σοκολάτας” του Γουίλι Γουόνκα χτιζόταν στην πραγματικότητα αυτό θα ήταν στα MAX PERRY.

Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και δώρων για τους μικρούς μας αγαπημένους, όλους τους φίλους μας, τα βαφτιστήρια και όλους, όσους γιορτάζουν. Στα Max Perry η ποικιλία σε σοκολατένιες δημιουργίες και ευφάνταστες συσκευασίες δεν έχει τέλος. Στα καταστήματα Max Perry, Καλλιθέας και Πειραιά,  θα χορτάσετε ομορφιά, δημιουργία και κυρίως γνήσια και ευφάνταστη γεύση σοκολάτας.

Τι μας ξεχωρίζει; Παρασκευάζουμε τα πάντα καθημερινά μπροστά στα μάτια σας μέσα από τις διαφανείς βιτρίνες των εργαστηρίων στα καταστήματά μας! Το αποτέλεσμα; Η τεράστια ποικιλία των προϊόντων μας, καθώς και οι πρωτότυπες δημιουργίες για εσάς.

MAX PERRY- Καλλιθέα

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βενιζέλου Ελευθέριου (Λεωφόρος Θησέως) 284-286 ΤΚ: 176 75

Τηλ. 2109480808

Υποκ. Πειραιά : Αλκιβιάδου 185 & 2ας Μεραρχίας

21 0451 1132

Πάπρικα- Μύκονος- Άνω Μερά – Δραφάκι

Πάσχα χωρίς καλό κρέας δεν γίνεται. Ειδικά όταν είσαι στην Μύκονο σε περιμένει η Πάπρικα

Στα ψητοπωλεία Πάπρικα στην Άνω Μερά και στο νεο μας κατάστημα Δραφάκι Μυκόνου το κρέας έχει άλλη γεύση.

Στο ψητοπωλείο μας θα δοκιμάσετε χειροποίητο γύρο και εξαιρετικό σουβλάκι με ελληνικά κρέατα.

Το μενού μας έχει πινελιές, ιταλικής κουζίνας, αφού πλέον σερβίρεται και πίτσα. Στο νέο μας μενού συνδυάζουμε την παραδοσιακή πίτα με γύρο και την πίτσα, διευρύνοντας τις επιλογές σας και ευχαριστώντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους

Σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον μπορείτε να γευτείτε το φαγητό σας από αγνά υλικά και ποιοτικά κρέατα. Το μενού μας περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτες, μαγειρευτό φαγητό καθώς και μεγάλη ποικιλία κρεάτων.

Πάπρικα

Άνω Μερά– Τ.Κ. 84600

Τηλ. 2289071044

ΔΡΑΦΑΚΙ, Μύκονος 846 00

Τηλ. 2289 028600

Prego-Καλυμνος

Ένας σεφ φροντίζει για τις πασχαλινές γεύσεις σας στο ξεχωριστό εστιατόριο Prego

To Μεσογειακό Εστιατόριο Prego άνοιξε τις πύλες του άνοιξη του 2007, μαγεύοντας τους επισκέπτες του με εκλεκτές γεύσεις Μεσογειακής και Ιταλικής κουζίνας, γεμάτες αρώματα και προκλητικούς συνδυασμούς γευστικών εντάσεων.

Με σεβασμό στην εποχικότητα και την ποιότητα των υλικών, το μενού αλλάζει ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής αλλά βέβαια και την δημιουργική έμπνευση του Chef και συν-ιδιοκτήτη ,γνωστό από το Masterchef 3, Παντελή Βούρο.

15 χρόνια συνεχώς ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στα προϊόντα και τεχνικές, αναδεικνύοντας την Μεσογειακή κουζίνα μέσα από Ελληνικές πρώτες ύλες.

Prego

Διεύθυνση: Μασούρι ΤΚ: 85200

Τηλ. κρατήσεων : 2243048080

 Αφιέρωμα Πάσχα 2023

 Προορισμοί- Ανοιξιάτικες βαλίτσες

Ανοιξιάτικος καιρός, κατανυκτικό κλίμα και παραδοσιακά έθιμα: Προορισμοι που φημίζονται για την ανοιξιάτικη ομορφιά τους, αλλά και τα παραδοσιακά έθιμά τους το Πάσχα.

Η Ελλάδα έχει πανέμορφα μέρη που αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για την άνοιξη και επιπλέον, ξεχωρίζουν για τα πασχαλινά έθιμα. Σε αυτή την όμορφη εποχή του χρόνου, που τα χρώματα της θάλασσας και της ανοιξιάτικης φύσης αναδεικνύονται υπό το φως του λαμπερού ήλιου, δημιουργώντας ένα αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας, τα υπέροχα νησιά μας, μας προσκαλούν να τα απολαύσουμε, συνδυάζοντας τις πασχαλινές διακοπές μας.

 Villa Pirofani- Χαλκιδική

Στην Χαλκιδική το Πάσχα είναι διαφορετικό! Τα έθιμα που θα συναντήσετε στην περιοχή θα σας μείνουν αξέχαστα και θα απολαύσετε την φιλοξενία μας

Η Villa Pirofani φροντίζει για την άνετη διαμονή σας και σας προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο διακοπών για εσάς και την οικογένεια σας.

Σε ένα υπέροχο χώρο μπροστά στην παραλία μπορείτε να απολαύσετε χαλαρές στιγμές στα άνετα δωμάτια που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στην Θάλασσα, επίπεδη τηλεόραση και δωρεάν Wifi. Μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στις μεγαλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής ενώ το προσωπικό μας είναι πάντα δίπλα σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Villa Pirofani

Διεύθυνση: Σάρτη, Τ.Κ. 63072

Τηλ. κρατήσεων : 2375094637

Villa Farran- Χαλκίδα

Η Χαλκίδα φοράει τα καλά της και σας περιμένει για μια μικρή απόδραση τις ημέρες του Πάσχα

Σε ένα καταπράσινο τοπίο στον οικισμό Σκροπονέρια στην Χαλκίδα θα συναντήσετε τις τρεις πολυτελείς βίλες μας. Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον οι παραθεριστικές κατοικίες μας-Villa Farran– σας καλούν να βιώσετε ήρεμες και ιδιωτικές διακοπές γεμάτες ανέσεις.

Όλες οι βίλες μας είναι επιπλωμένες και διακοσμημένες με εκλεπτυσμένο γούστο για μια ευχάριστη διαμονή. Η μια βίλα μας είναι 250τ.μ. με τρια επίπεδα, και διαθέτει 4 υπνοδωμάτια, τραπεζαρία, κουζίνα, και 4 μπάνια. Στους χώρους της μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μέχρι 8 άτομα. Οι υπόλοιπες δυο είναι 140μ., με 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, και μπάνιο. Παρέχεται δωρεάν wifi σε όλους τους χώρους και οι βίλες μας είναι εξοπλισμένες με σύγχρονες ηλεκτρικές συσκεύες.

Villa Farran

Διεύθυνση: Σκροπονέρια Μανόλια. Τ.Κ. 34100

Τηλ. κρατήσεων : 6977327867

 

Renas House-Χαλκιδική

 

Στη Σάρτη της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία, βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Rena’s House.

Το Πάσχα στο Renas House έχει άρωμα παραδοσιακό. Θα ζήσετε από κοντά την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και θα απολαύσετε την φιλοξενία μας σε ένα καταπράσινο μέρος, ιδανικό για χαλαρές διακοπές.

Διαθέτουμε 5 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με κλιματισμό, οργανωμένη κουζίνα, wifi και δορυφορική τηλεόραση για να μη σας λείψει τίποτα από τις διακοπές σας. Επίσης το Rena’s House διαθέτει και parking. Σας περιμένουμε στο φιλόξενο μας χώρο και σας ευχόμαστε καλή διαμονή!

Renas House

Διεύθυνση: Σάρτη, 63072, Χαλκιδική

Τηλ. κρατήσεων : 2375094638- 6946714839

Vouros Palace-Κάλυμνος

Απολαύστε μοναδικές πασχαλινές διακοπές στο Vouros Palace της Καλύμνου. Το Vouros Palace 3 αστέρων διαθέτει 8 δωμάτια και βρίσκεται λίγα βήματα από την παραλία Μασούρι. Διαθέτει εκπληκτική θέα και μοναδική εξυπηρέτηση για να χαλαρώσετε με την παρέα σας.

Τα δωμάτια προσφέρουν ανεξάρτητη ρύθμιση κλιματισμού, προσωπική θυρίδα ασφαλείας και παροχές τσάι/καφέ για την άνεση των επισκεπτών. Ιδιωτικά μπάνια περιλαμβάνουν ντους, στεγνωτήρα μαλλιών και μεγάλες πετσέτες μπάνιου.

Το ξενοδοχείο προσφέρει καθημερινά ευρωπαϊκό πρωινό στο εστιατόριο.

Vouros Palace

Διεύθυνση: Μασούρι ΤΚ: 85200

Τηλ. κρατήσεων : 2243048080, 6943278846

 

Δώρα για τα βαφτιστήρια

Το Πάσχα φτάνει και σίγουρα από τις ξεχωριστές μας παιδικές αναμνήσεις ξεχωρίζει εκείνη της πασχαλινής μας λαμπάδας.

Είναι η ανάμνηση που έχει χαραχτεί από τα παιδικά μας χρόνια ενθυμούμενοι το νουνό ή την νουνά να μας φέρνει την πασχαλινή λαμπάδα λίγες μόλις ημέρες πριν από το Άγιο Πάσχα.

Το τρίπτυχο λαμπάδα, σοκολατένιο αυγό, παπούτσια ή δώρο, είναι διαχρονική αξία!

Το Παιχνιδόσπιτο

Η συλλογή μας εμπλουτίζεται συνεχώς για να καλύψει όλα τα γούστα και τις ανάγκες των μικρών μας φίλων. Το προσωπικό μας είναι πάντα στην διάθεση των πελατών μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Τι είναι το Πάσχα χωρίς λαμπάδα; Σαν καλοκαίρι χωρίς θάλασσα.

Στο Παιχνιδόσπιτο θα βρείτε εκπληκτικές χειροποίητες λαμπάδες για αγόρια και κορίτσια που θα κάνουν τις γιορτινές μέρες ξεχωριστές.

Η συλλογή μας εμπλουτίζεται συνεχώς για να καλύψει όλα τα γούστα και τις ανάγκες των μικρών μας φίλων. Το προσωπικό μας είναι πάντα στην διάθεση των πελατών μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Το Παιχνιδόσπιτο

Διεύθυνση: Οδός 1821 40, ΤΚ.71201

Τηλ. 2810229600

Elen Sandal

Το πακέτο του νονού περιέχει πάντα παπούτσια. Τι ωραιότερο από ένα ζευγάρι σανδάλια για να μπούμε στο ρυθμό του καλοκαιρού.

Η βιοτεχνία Elen Sandal κατασκευάζει και εμπορεύεται χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια, σανδάλια με Boho αναφορές, και παντόφλες.

Με αγάπη και μεράκι κατασκευάζουμε δερμάτινα υποδήματα γυναικεία, ανδρικά, και παιδικά σε διάφορα σχέδια και χρώματα για να επιλέξετε. Όλα τα σχέδια είναι δικής μας κατασκευής και δίνουμε μεγάλη βάση στην ποιότητα τους.

Τα προϊόντα μας έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους τα εξαιρετικά υλικά και το μοναδικό ανατομικό πάτο που χρησιμοποιείται στα σανδάλια εδώ και πολλά χρόνια, δίνοντας εξαιρετική αίσθηση στο πόδι και άνεση στο περπάτημα.

Elen Sandal

Διεύθυνση: Νικοπόλεως 49 και Βόλβης 20, Σταυρούπολη

Τηλ. 2310685166

toys4u.gr

Το βαφτιστήρι μας θέλει το παιχνίδι του. Στο toys4u.gr  σας περιμένουν δεκάδες παιχνίδια από τις πιο γνωστές εταιρίες σε όλο τον κόσμο.

Τα καλύτερα, παιδικά παιχνίδια για κάθε ηλικία είναι εδώ! Ανακάλυψε κορυφαία Brands παιδικών παιχνιδιών και μπες σ’ έναν κόσμο γεμάτο φαντασία & περιπέτεια!

Το Πάσχα είναι Παιχνιδολαμπάδες! Ανακάλυψε τώρα όλη τη συλλογή στο Toys4U.gr και βρες την ιδανική για σένα! Οτι παιχνίδι περνάει από το μυαλό των παιδιών είναι εδώ μέσα, βρες αυτό που επιθυμούν πάντα με ασυναγώνιστες τιμές.

toys4u.gr

τηλ. 2810731415

Dimitra’s Art

Όμορφα δώρα για τους αγαπημένους σας και την οικογένεια.

Το κατάστημα βρίσκεται στην Σάρτη Χαλκιδικής και εμπορεύεται τουριστικά είδη σε πολύ προσιτές τιμές. Θα βρείτε τσάντες, αξεσουάρ, χειροποίητα κοσμήματα, γυναικεία αξεσουάρ και ανδρικά, αγάλματα, χειροποίητα είδη από ξύλο, εικόνες, μαρμάρινα σκάκια και σουβενίρ για να θυμάστε την επίσκεψη σας στην Χαλκιδική.

Στο χώρο μας θα βρείτε ότι σας είναι απαραίτητο για να κρατήσετε τις αναμνήσεις των διακοπών σας στο χώρο σας. Τα χειροποίητα είδη μας είναι μοναδικά και φτιαγμένα με ιδιαίτερα υλικά.

Dimitra’s Art

Διεύθυνση: Σάρτη- ΤΚ. 63072

Τηλ. 2375094637

 

Αργοσαρωνικός: Απόδραση για το Πάσχα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *