Γεύσεις Φθινοπώρου: Στρώνουμε τραπέζι

Γεύσεις Φθινοπώρου: Στρώνουμε τραπέζι

Όπως όλες οι εποχές έτσι και το φθινόπωρο έχει ξεχωριστές γεύσεις.  Δημιουργήστε λαχταριστές συνταγές με προϊόντα που θα βρείτε στα μανάβικα Οκτώβριο και Νοέμβριο. Μπορεί πλέον να τα ανακαλύπτουμε όλο το χρόνο αλλά όταν είναι στην εποχή τους είναι πιο νόστιμα και υγιεινά.

Ριζότο με παντζάρια

Από τα πιο κλασικά φθινοπωρινά λαχανικά, τα παντζάρια κάνουν την καλύτερη βραστή σαλάτα της εποχής, αλλά μπαίνουν με επιτυχία και σε άλλες συνταγές, όπως αυτό το εντυπωσιακό, κόκκινο ριζότο.

Βελουτέ με πράσο, πατάτα και πράσινο μήλο

Από τον Σεπτέμβριο στο καλάθι μας μπαίνουν σταθερά και τα πράσα, που μαζί τους μπορούμε να φτιάξουμε ζεστές σουπίτσες, ιδανικές για όταν κρυώσει ο καιρός.

Ψητή κολοκύθα με σκόρδο και καρύδια

Η κολοκύθα η μαγική, μεταμορφώνεται σε διάφορα πιάτα, όπως ένας πικάντικος μεζές, που συνοδεύει εξαιρετικά κρασί και τσίπουρο.

Mac & cheese με κουνουπίδι

Από τα πιο κλασικά φθινοπωρινά λαχανικά και το κουνουπίδι, που πολύ μίσησαν τη μυρωδιά του αλλά όλοι αναγνωρίζουν τη θρεπτική του αξία. Και για όσους δυσκολεύονται να το βάλουν στο πιάτο τους σκέτο, αυτή η συνταγή για mac n cheese είναι ό,τι πρέπει.

Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα

Αυτή την εποχή διοργανώνονται τα περίφημα κυνήγια μανιταριών. Αλλά ακόμη και αν δεν βγείτε στη φύση, για να μαζέψετε οι ίδιοι τα μανιτάρια σας (συνοδεία πάντα εκπαιδευμένου οδηγού και μόνο), μπορείτε να βρείτε στα μανάβικα εξαιρετικά φρέσκα μανιτάρια π.χ. ένα νόστιμο κριθαρότο.

Χοιρινό με κυδώνια, μήλα και κάστανα

Ψάχνετε μία απόλυτα φθινοπωρινή συνταγή για τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια; Αυτό το χοιρινό που μπαίνει στην κατσαρόλα με κυδώνια, μήλα και κάστανα -τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα και καρπούς της εποχής-, είναι η καλύτερη επιλογή.

Κις με μπρόκολο, πιπεριές και ντομάτα

Το μπρόκολο ταιριάζει πολύ ως γέμιση σε τάρτες, όπως αυτή η πληθωρική κις, που είναι ωραίο σνακ για το γραφείο αλλά και για τα παιδιά στο σχολείο.

Ριζότο με αχλάδια και ροκφόρ

Η έντονη γεύση του ροκφόρ ταιριάζει πολύ με το αχλάδι. Φτιάχνουμε λοιπόν μαζί τους ένα υπέροχο ριζότο, που αν είστε λάτρεις του είδους θα το ξαναφτιάξετε πολλές φορές!

Λάχανο μπουρδέτο

Αυτό το ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, με την πλούσια γεύση, θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για τα καθημερινά, φθινοπωρινά τραπέζια.

Μοσχαράκι με ρόδια

Τα «τυχερά» ρόδια, μπαίνουν σε σαλάτες αλλά και στην κατσαρόλα, συνοδεύοντας ιδανικά κρέας, όπως μοσχαράκι.

Διαβάστε επίσης:

Σπατάλη τροφίμων: Η μάστιγα που απειλεί τον κόσμο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *