Επιστροφή στη δουλειά: 4 Tips για ομαλό ξεκίνημα

Επιστροφή στη δουλειά: 4 Tips για ομαλό ξεκίνημα

Η επιστροφή στην πόλη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σου δε συνοδεύεται απαραιτήτως από τα πιο θετικά συναισθήματα. Όσο και να έχεις ξεκουραστεί και να έχεις χαλαρώσει, το πιο πιθανό είναι σκέφτεσαι όλα αυτά που θα έχεις να αντιμετωπίσεις το φθινόπωρο που έρχεται ή ακόμη και την πρώτη ημέρα που θα μπεις στο γραφείο. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το (εξίσου πιθανό) σενάριο να θέλεις λίγες ακόμη διακοπές στο πλάι μιας ακρογιαλιάς βλέποντας τον ουρανό και τη θάλασσα ξέγνοιαστα χωρίς άγχη και deadlines.

Ωστόσο, η επιστροφή είναι αναπόφευκτη. Γι’ αυτό το λόγο παρακάτω προτείνουμε μερικούς εύκολους τρόπους που θα κάνουν την επιστροφή σου στη δουλειά από τις καλοκαιρινές διακοπές πιο εύκολη, υποφερτή έως και… χαρούμενη!

1. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο

Η επιστροφή σου στην καθημερινότητα θα είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά αν οι διακοπές διήρκεσαν πολύ καιρό. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό να μην επιστρέψεις απευθείας στη δουλειά σου, αλλά να γυρίσεις από τις διακοπές σου μία ή δύο ημέρες νωρίτερα. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αναδιοργανωθείς και σιγά-σιγά να μπεις στο ρυθμό των πραγμάτων. Άλλωστε, το σημαντικό είναι να δώσεις τον απαραίτητο χρόνο στο μυαλό σου να ξεκουραστεί να συνηθίσει ξανά τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σου.

2. Οργανώσου

Κάνε ένα πλάνο για τα πράγματα που έχεις να κάνεις στη δουλειά. Σκέψου λίγο τις υποχρεώσεις που έχεις αφήσει πίσω και βάλτες σε ένα χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην πελαγώσεις όταν επιστρέψεις στο γραφείο. Θα δεις ότι θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να οργανώσεις το χρόνο σου και να βγάλεις όλη την απαραίτητη δουλειά εγκαίρως και αποτελεσματικά. Ειδικά, την πρώτη μέρα που θα έχεις επιστρέψει, πρόκειται να σε σώσει από πολύ άγχος, το οποίο μάλιστα είναι περιττό.

3. Κάτι που να σού θυμίζει διακοπές…

Αν κατά τη διάρκεια των διακοπών σου δεν έκατσες απλώς κάτω από το κλιματιστικό σου βλέποντας Netflix και αποφάσισες να ταξιδέψεις, τότε μπορείς να φέρεις κάτι μικρό στο γραφείο σου που να σου θυμίζει το μέρος που επισκέφτηκες. Μπορεί να είναι μία αναμνηστική κούπα, μία καρτ ποστάλ ή ακόμη και μία φωτογραφία που τράβηξες. Οτιδήποτε και να είναι όμως σίγουρα θα σε χαλαρώνει και θα σε ταξιδεύει -έστω και με το νου- σε εκείνες τις ημέρες που χαλάρωνες κάνοντας τις διακοπές σου.

4. Ξεκίνα κάτι νέο

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας είθισται να χαλαρώνουμε και να φορτίζουμε τις μπαταρίες μας, με σκοπό να επιστρέψουμε στη βάση μας με περισσότερη όρεξη και ενέργεια. Τώρα λοιπόν που γύρισες με περισσότερο ενέργεια, ίσως είναι η στιγμή να επενδύσεις στον εαυτό σου. Ξεκίνα ένα σεμινάριο, ένα χόμπι ή μία νέα ξένη γλώσσα που ήθελες καιρό να μάθεις. Άλλωστε, ο Σεπτέμβριος απέχει μόλις λίγες ημέρες και το Σεπτέμβριο βρίσκεις τις καλύτερες προσφορές σε σεμινάρια, γυμναστήρια κλπ.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *