Το πορνό βλάπτει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού

Το πορνό βλάπτει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών  δεν είναι ότι καλύτερο για να δώσετε πικάντικη  γεύση στην σχέση σας. Οι ειδικοί φωνάζουν για το αντίθετο,  ίσως είναι το συστατικό που θα καταστρέψει τη μαγεία.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στο Journal of Sex Research, επισημάνει ότι, η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών θα μπορούσε να αποδιοργανώσει μια ερωτική σχέση και να αποσταθεροποίηση τη βάση της.

Στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα των ΗΠΑ. οι ερευνητές δούλεψαν με  3.500 άτομα που διατηρούσαν κάποιο δεσμό, ρωτώντας πόσο συχνά παρακολουθούσαν κάποιο πορνογραφικό υλικό.  Από τους συμμετέχοντες, το 55% βρισκόταν στον πρώτο τους γάμο, το 23% συζούσε με το ταίρι του, το 12% ήταν ξαναπαντρεμένο και το 2% διατηρούσε μια ανοιχτή σχέση. Το 72% των ατόμων προσδιορίστηκε ως ετεροφυλόφιλος, το 17% ως ομοφυλόφιλος και το 11% ως αμφιφυλόφιλος.

Οι ερευνητές διαχωρισαν το πορνογραφικό υλικό σε δύο κατηγορίες: στο συναινετικό σεξ μεταξύ ζευγαριών ή ατόμων, και «επιθετικό» ή  βίαιο, απεικονίζοντας μια μη συναινετική συμπεριφορά.

Όλα τα είδη πορνό βλάπτουν

Η διαπίστωση ήταν διαφορετική από αυτό το που όλοι θα περίμεναν  Όλα τα είδη πορνογραφικού υλικού έβλαπταν το ίδιο, δεν υπήρχε καμία διαφορά  «Κάθε είδος πορνό που κατανάλωνε το ζευγάρι, συνδεόταν με πάντα με λιγότερη σταθερότητα και λιγότερη ικανοποίηση στη σχέση – ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες που εξετάσαμε» σημειώνει ο καθηγητής.

Οι άνδρες -και ιδιαίτερα οι θρησκευόμενοι– επηρεάζονται περισσότερο από τις ερωτικές ταινίες. Όπως εξηγεί, «η γενική σκέψη είναι ότι μεγάλο μέρος της mainstream πορνογραφίας απευθύνεται σε ετεροφυλόφιλους άνδρες. Έτσι, ίσως επηρεάζονται περισσότερο από τη σύγκριση του εαυτού τους με άλλους άνδρες, δημιουργώντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό τους, το σώμα τους και το τι νομίζουν ότι πρέπει να κάνει ο σύντροφός τους».

Ο λόγος που η μελέτη επηρέασε τόσο πολύ τους θρησκευόμενους άνδρες ήταν το γεγονός ότι η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού ήταν αντίθετη με τις δικές τους ηθικές πεποιθήσεις.

«Αυτοί οι παράγοντες έχουν σημασία – και μάλιστα επηρεάζουν σημαντικά τη σχέση. Τα ζευγάρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προβολή πορνογραφίας αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη σχέση τους», κατέληξε ο καθηγητής.

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *