Ζεστό σπίτι χωρίς καλοριφέρ- Μικρά μυστικά

Ζεστό σπίτι χωρίς καλοριφέρ- Μικρά μυστικά!!!

Το μεγάλο άγχος για το φετινό χειμώνα είναι πως θα κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό χωρίς να καταναλώνουμε ρεύμα και πετρέλαιο. Δεν είναι ακατόρθωτο και μπορούμε να σκεφτούμε όλες τις διαρροές ζέστης και να τις περιορίσουμε έτσι ώστε να χρειαζόμαστε πολύ λιγότερη θέρμανση και να έχουμε καλύτερες θερμοκρασίες.

Όλα ξεκινούν από τον προσεκτικό έλεγχο του χώρου μας  ώστε να ανακαλύψουμε  όλα εκείνα τα σημεία του σπιτιού που έχουν διαρροές και παρουσιάζεται η μεγαλύτερη απώλεια θερμοκρασίας.  Ξέρουμε καλά ότι τα πιο συνηθισμένα σημεία  δεν είναι άλλα από τις μπαλκονόπορτες και τα τα παράθυρα. Όταν όλα αυτά δεν κλείνουν και δεν ασφαλίζουν όπως πρέπει ,  μπορείτε να περάσετε με λίγη σιλικόνη τα μικρά κενά μεταξύ κουφωμάτων και τζαμιών.

Μια ενναλακτική λύση είναι η κάλυψη των χαραμάδων με μονωτική ταινία. Μια λύση που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα  και ειναι  πολύ εύκολο να γίνει πράξη. Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι προσωρινή. Η επόμενη και πολύ καλή λύση  είναι το ντύσιμο των τζαμιών σας  με αυτοκόλλητα θερμομονωτικά φύλλα και να τοποθετήσετε μικρά μαξιλαράκια γνωστά ως θερμοστοπ σε όλες τις χαραμάδες και τι πόρτες από τις οποίες μπαίνει ο αέρας.

Ζεστό σπίτι- χαλιά 

Ο μεγάλος σύμμαχος μας το χειμώνα είναι τα χαλιά. Βοηθούν στον  αγώνα ενάντια στην απώλεια ζέστης από το πάτωμα-ειδικά αν αυτό είναι καλυμμένο με μάρμαρο ή πλακάκια. Φροντίστε αν έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε όλο το χώρο σας με χαλί ή μοκέτα και θα δείτε αμέσως την διαφορά.

Ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν ώστε να κρατηθεί  ο κρύος αέρας έξω από το σπίτι σας; Ξεχνάτε τα ανοιχτά παράθυρά όλη μέρα και αερίζετε το σπίτι σας αποκλειστικά τις ώρες που έχει ηλιοφάνεια . Πριν τη δύση του ηλίου τα παντζούρια πρέπει να έχουν κλείσει. Τις συγκεκριμένες ώρες φροντίστε να ανοίγετε και τις κουρτίνες των δωματίων που εχουν προσανατολισμο προς τον Νότο. Μην ξεχνάτε να κλείνετε τις ενδιάμεσες πόρτες του σπιτιού σας ώστε να κρατάτε σε σταθερά επίπεδα τη θερμοκρασία των χώρων.

Αν χρειαστείς επισκευή στα αλουμίνια στον epagelmatia.gr  θα  βρεις δεκάδες επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης:

Αρωματικό σπίτι: Τρόποι να μυρίζει υπέροχα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *