Κρητικός ντάκος: Ψηφίστηκε η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο

Η ελληνική κουζίνα προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας για διακοπές. Μεταξύ των θαλασσών, των νησιών και της ατέλειωτης ομορφιάς της, η ελληνική κουζίνα αποτελεί έναν από τους λόγους που προσελκύουν τους τουρίστες αυτούς.

Πέρα από τα δημοφιλή πιάτα, όπως το παστίτσιο, ο μουσακάς, το τζατζίκι και ο γύρος , υπάρχουν και άλλα ελληνικά πιάτα που κάνουν χαμό στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, οι ελληνικές σαλάτες αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες προτιμήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TasteAtlas, μία από τις πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό παγκοσμίως.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ντάκος, μία σαλάτα από την Κρήτη, ενώ στις πρώτες 50 θέσεις συναντάμε άλλες 5 ελληνικές σαλάτες. Πιο συγκεκριμένα, η χωριάτικη σαλάτα βρίσκεται στην 5η θέση, τα χόρτα στην 24η, η πατατοσαλάτα στην 33η, η παντζαροσαλάτα στην 35η και η τονοσαλάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα οι σαλάτες της έχουν κερδίσει τις καρδιές των τουριστών από όλο τον κόσμο. Η ποιότητα και η φρεσκάδα των υλικών που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα της ελληνικής κουζίνας, κάνουν τις ελληνικές σαλάτες απόλαυση για τους γευσιγνώστες.

Επιπλέον, η παρουσία των ελληνικών σαλατών στη λίστα με τις καλύτερες σαλάτες του κόσμου αποτελεί μια τιμητική διάκριση για την ελληνική κουζίνα και την παράδοσή της στον τομέα της γαστρονομίας.

Τέλος, η παρουσία των ελληνικών σαλατών στο TasteAtlas δίνει την ευκαιρία στους τουρίστες να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και πιάτα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Ελλάδα και να απολαύσουν μια πλούσια και ποιοτική κουζίνα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης.

Συνταγη για κρητικό ντάκο

Υλικά
4 κριθαροκούλουρα στρογγυλά από την Κρήτη
600γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
300γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
20 ελιές θρούμπες
εκλεκτό ελαιόλαδο
μπόλικη ρίγανη φρέσκια

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους τέσσερις ντάκους, τους ραντίζετε με λίγο νεράκι και τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Μοιράζετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Ό,τι περισσέψει το ρίχνετε γύρω από τους ντάκους. Πάνω από τις τριμμένες ντομάτες στον ντάκο μοιράζετε την ξινομυζήθρα.

Βήμα 3

Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν μια κορυφαία σαλάτα για το τραπέζι σας!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *