Μαγειρίτσα … αλλιώς!

Μαγειρίτσα… αλλιώς! Αν δοκιμάσετε αυτήν τη σούπα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την αγαπήσετε. Αν και τα μυρωδικά όπως ο άνηθος, ο μάραθος και ο μαϊντανός είναι πολύ δημοφιλή στη μαγειρική, αυτή η σούπα διαφέρει από τις κλασικές μαγειρίτσες δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει κάτι εντόσθιο όπως συκωτάκια ή εντεράκια. Αντ’ αυτού, το βασικό υλικό είναι μανιτάρια, τα οποία δίνουν μια μοναδική γεύση στη σούπα. Αυτή η σούπα είναι ιδανική για όσους δεν είναι φαν των εντόσθιων ή είναι χορτοφάγοι, και για όσους απλά θέλουν να απολαύσουν μια νόστιμη, αρωματική σούπα με αυγολέμονο και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι. Η παρασκευή της είναι εύκολη, οικονομική και γρήγορη.

Μαγειρίτσα… αλλιώς!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μανιτάρια Πορτομπέλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλευρώτους)
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια (ανάλογα το μέγεθος)
100 γρ. ρύζι γλασέ
Ανηθο
Μάραθο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
1 αυγό
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 λίτρο βρασμένο νερό ή ζωμό λαχανικών

 

Μαγειρίτσα- εκτέλεσή

Ξεκινάμε πλένοντας καλά τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε, αφήνοντας να μαραθούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να γίνει το ρύζι. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μπούκοβο για πικάντικη γεύση.

Για το αυγολέμονο, αυγοκόβουμε την μαγειρίτσα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κάτσει δέκα λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αυτό το πιάτο είναι πεντανόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *