Σαλάτες: Ένα έργο τέχνης στο τραπέζι μας

Σαλάτες: Ένα έργο τέχνης στο τραπέζι μας

Η σαλάτα είναι το γευστικό έργο τέχνης του τραπεζιού. Influecers και διάσημοι της showbiz συχνά ανεβάζουν στα Social σαλάτες που προτιμούν και τις  απογειώνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι chef εκθειάζουν τα πράσινα έργα τους, τα στολίζουν με τα ωραιότερα χρώματά και τους δίνουν πρωταγωνιστικό ρολό στο μενού τους. Στα πιάτα τους κυριαρχούν βρώσιμα λουλούδια, εξωτικά φρούτα, σπόροι και φαντασία ώστε να γίνουν viral με λίγα κλικ.

Δείξε μου τη σαλάτα σου να σου πω ποιος είσαι

Πόσα καλοκαίρια καταφέραμε και σώσαμε τα ταλαιπωρημένα κορμιά μας από τις κρεπάλες του χειμώνα με εκπληκτικά δροσερές σαλάτες οι οποίες περιείχαν ότι πράσινο είχε φανταστεί το μυαλό μας.
Βλέπουμε τηγανητά και μαγειρευτά και αλλάζουμε γευστικό πλανήτη γνωρίζοντας ότι μόνο μια σαλάτα είναι ικανή να ξεπλύνει τις αμαρτίες του χειμώνα και να μας δώσει το εισιτήριο για την παραλία.

Keep calm and enjoy your green myth

Όλα τα εστιατόρια στηρίζουν τη φήμη του σε μια φανταχτερή σαλάτα, την πρωταγωνίστρια τους, όπως την αποκαλούν. Εδώ και χρόνια πλέον η σαλάτα δεν βαπτίζεται με το brand του χώρου αλλά με ένα φανταστικό όνομα όπως και τα υλικά που περιέχει. Ένα ξεροψημένο κρουτόν, λίγοι καραμελωμένοι σπόροι , ένα ελαφρύ dressing,  μπορούν να χορτάσουν το μάτι τόσο που να φωτογραφίζουμε τη σαλάτα μας μέχρι να μαραθεί.

Η εξέλιξη μια σαλάτας..

Ένα πιάτο που αρέσει σε όλους. Δροσιστική, χορταστική, με στοιχεία από την κουζίνα του κάθε τόπου, η σαλάτα αποτελεί την πιο ασφαλή και συνδυαστική επιλογή για όποιον θέλει να προσφέρει στον ουρανίσκο του κάτι απολαυστικό και στη σιλουέτα του κάτι ελαφρύ. Σας προτείνουμε 5 σαλάτες με ελληνική ταυτότητα που δίνουν γεύση στο καλοκαίρι μας – και όχι μόνο.
Νομίζω πως ειδικά το καλοκαίρι μια ωραία σαλάτα είναι απόλαυση. Μάλιστα, τις ημέρες που έχει πολλή ζέστη μπορούμε να επιλέξουμε να φτιάξουμε μια νόστιμη και θρεπτική σαλάτα που θα μπορέσει αφενός να μας χορτάσει και αφετέρου δε θα μας βαρύνει. Το θέμα είναι να σκεφτούμε τους σωστούς συνδυασμούς για το ιδανικό αποτέλεσμα. Μαζεύουμε, λοιπόν, καλοκαιρινά φρούτα και ετοιμάζουμε κάτι δροσερό και φρέσκο.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί, όμως πάντα ψάχνουμε και κάτι ακόμη. Μια ωραία σαλάτα μπορεί να σταθεί και ως γεύμα και να μας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Για αυτό και σκεφτήκαμε πώς μπορούμε να έχουμε ακόμη ωραιότερες σαλάτες με  απλούς τρόπους; Για να δούμε:

Τραγανές προσθήκες

Προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, όπως ψημενα φουντούκια, κάσιους, καρύδια και αμύγδαλα, θα κάνουν τη σαλάτα σας πια πλούσια. Για όσους έχετε αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψημένους σπόρους κολοκύθας ή φρυγανισμένο σουσάμι. Φυσικά, δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε και για το κρουτόν. Εκτός από το κλασικό κρουτόν σε σχήμα κύβου, υπάρχουν και παραλλαγές σε μεγέθη και σχήματα, αλλά και γεύσεις, όπως κρουτόν με τυρί, ντομάτα και μπαχαρικά.

Λαχανικά, φρούτα και όσπρια

Υπάρχουν προσθήκες λαχανικών που μπορούν να απογειώσουν μια σαλάτα. Για παράδειγμα, το ψιλοκομμένο σέλινο. Επίσης, δοκιμάστε να προσθέσετε μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες, εσπεριδοειδή, μούρα, αβοκάντο και κρεμμύδια. Ακόμη, το καλαμπόκι και οι πιπεριές είναι ωραίες προσθήκες που μπορούν να κάνουν μια σαλάτα πιο πλούσια. Ας μη ξεχνάμε τα όσπρια, όπου πια στα ράφια τα βρίσκουμε έτοιμα, ιδανικά για σαλάτες.

Κρεμώδες dressing

Ένα κρεμώδες dressing είναι ένας σίγουρος τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον γεύση στη σαλάτα σας. Διαφορετικοί τύποι μαλακών τυριών, όπως η φρέσκια μοτσαρέλα, η μαλακή burrata, το κατσικίσιο τυρί και τα πικάντικα τυριά διακρίνονται για την πλούσια γεύση τους. Επίσης, οι σαλάτες με χόρτα συνδυάζονται ωραία με ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά. Επίσης, για vegan επιλογές μπορείτε να δοκιμάσετε το τόφου

Οι καλοκαιρινές προτάσεις  για σαλάτες που θα λατρέψουμε 

Τρύπια Βάρκα- Καβούρι

Γεύσεις πάνω στο κύμα της θάλασσας…Εμπνευσμένα πιάτα με τα καλύτερα υλικά

Σε ένα all-day concept πάνω στην όμορφη παραλία του Καβουρίου, σας προσφέρουμε θαλασσινά και ζουμερά κρεατικά που ετοιμάζονται καθημερινά για εσάς, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά. Η Τρύπια Βάρκα έχει συνδέσει το όνομά της με την αξέχαστη ταινία «Σωφερίνα», με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μπορεί να μην μιλάμε για την ίδια ταβέρνα, αλλά το σημείο στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι είναι το ίδιο.

Στο μενού τώρα, βρίσκεις όλα τα κλασικά πιάτα μιας καλής ψαροταβέρνας, με έμφαση στα ψητά και τηγανητά ψαράκια και θαλασσινά, όπως γαρίδες, χταπόδι και καλαμάρι. Αξίζει να δοκιμάσεις επίσης κριθαρότο καραβίδας, ριζότο θαλασσινών, καθώς και καλαμάρι σοτέ με πέστο βασιλικού -ένα πιάτο για το οποίο υπερηφανεύονται! Στις best seller επιλογές όμως, είναι και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, για τον οποίο δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν ακόμη και τηλεφωνική κράτηση, άρα αν είσαι φαν μάλλον θα πρέπει να φροντίσεις να τον παραγγείλεις έγκαιρα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το εστιατόριό μας σας προσφέρει τον ιδανικό παραθαλάσσιο προορισμό. Μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας συνδυάζοντάς το με μια χαλαρή βουτιά στην παραλία του Καβουρίου, καθώς το κατάστημά μας παρέχει επίσης ξαπλώστρες για την άνετη παραμονή σας. Όσον αφορά τη χειμερινή περίοδο, η Τρύπια Βάρκα συνιστά τον πιο ζεστό και ειδυλλιακό χώρο, πάντα με την καλύτερη εξυπηρέτηση και την άριστη ποιότητα.

Η Πρόταση μας: Σαλάτα Ροκφόρ- Αβοκάντο

Σε αυτό το πιάτο δίνουν ραντεβού χρώματα και αρώματα που θα ανοίξουν ευχάριστα την γευστική σας εμπειρία στο χώρο μας

Στο πιάτο μας θα απολαύσετε λ;oλα πράσινη-κόκκινη, ντοματίνια, γευστικό αβοκάντο , μανιτάρια, vinegret , παπαρουνόσπορος και blue cheese

Τρύπια Βάρκα

Για κρατήσεις 210 8963924

Παραλία Μ. Καβουριού

Βουλιαγμένη, Αττική

Captain’s House- Ρέθυμνο

Η Κρήτη στο πιάτο σας

Η ελληνική ταβέρνα  “Captain’s Seaside Restaurant” διαχέεται από μία αυθεντική ατμόσφαιρα σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία με θέα στην παραλία και το λιμάνι.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωινό που περιλαμβάνει μια επιλογή από φρέσκα τοπικά προϊόντα, όπως γιαούρτια, μέλι, τυριά από κοντινές φάρμες.

Η εξαιρετικής ποιότητας, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα περιλαμβάνει καθημερινά αλιεύματα από τους ντόπιους ψαράδες μαγειρεμένα σε ανοιχτή σχάρα συνοδευόμενα από ελληνικό μεζέ.
Οι καθημερινές σπεσιαλιτέ είναι πάντα σε προσφορά και περιλαμβάνουν σπεσιαλιτέ όπως ο μουσακάς και οι γεμιστές ντομάτες.

Για το μεσημεριανό ή το δείπνο σας υπάρχει πάντα μια μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, υγιεινές σαλάτες που παρασκευάζονται από φρέσκα λαχανικά τοπικής παραγωγής και σπιτικά ψητά στη σχάρα.

Η πρόταση μας: Σαλάτα χωριάτικη- Κρητική

Στο πιάτο μας θα δοκιμάσετε την κρητική ντομάτα, παρέα με ελιές , κρεμμύδι και αγγουράκια από το τόπο μας. Όλα αυτα τα παντρεύει σε μια μια υγιεινή απόλαυση το λάδι από την Κρήτη μας.

Captain’s House

τηλ.κρατήσεων: 2834051352

Πάνορμο Ρέθυμνο 74057

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *