Αβοκάντο: Το θαυματουργό φρούτο

Παλαιότερα, το φρούτο με το ζωηρό χρώμα και την τροπική προέλευση ήταν άγνωστο για πολλούς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το αβοκάντο έχει αρχίσει να αποκτά ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, χάρη στα πολλά οφέλη που έχει για την υγεία του ανθρώπου.

Ανάμεσα σε αυτά τα οφέλη περιλαμβάνεται η προστασία της καρδιάς, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η βοήθεια στην αντιμετώπιση της γήρανσης του οργανισμού. Επιπλέον, το αβοκάντο φαίνεται να βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, ιδίως της “κακής” LDL χοληστερόλης.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ενσωματώνουν το αβοκάντο στη διατροφή τους καθημερινά. Η ουδέτερη γεύση και η κρεμώδης υφή του καθιστούν το αβοκάντο εύκολη προσθήκη σε πολλούς διαφορετικούς τύπους φαγητού, από θρεπτικά ροφήματα μέχρι τοστ και γεύματα.

Το αβοκάντο είναι κυρίως γνωστό ως συστατικό της σος γουακαμόλε, στην πραγματικότητα, όμως, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το υγιεινό φρούτο σε πληθώρα συνταγών, όπως σε σαλάτες και σάντουιτς, σε πιάτα με ρύζι, αυγά ή σε θρεπτικά ροφήματα.

Επιπλέον, το αβοκάντο περιέχει λουτεΐνη, έναν αντιοξειδωτικό παράγοντα που βοηθά στην πρόληψη βλαβών στα κύτταρα και στον ιστό του σώματος, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει την ευεξία του δέρματος.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients δείχνει ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει την ευεξία του δέρματος. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η κατανάλωση αβοκάντο συμβάλλει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Σύμφωνα με την Mayra L. Estrella, μέλος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, «ένα μεσαίο αβοκάντο έχει κατά μέσο όρο περίπου 240 θερμίδες και 24 γραμμάρια λίπους, γι’ αυτό και, παρά τα καλά λιπαρά που περιέχει, θα πρέπει να καταναλώνεται με σύνεση».

Επιπλέον, το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, που είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μυών. Η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κόπωσης και της αδυναμίας των μυών, καθώς και να βελτιώσει την ενέργεια και την αντοχή.

Μάιος: Χρώματα, αρώματα και γεύσεις

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *