Μάιος: Χρώματα, αρώματα και γεύσεις

Μάιος!! Αυτό σημαίνει ότι η εποχή του καλοκαιριού έχει φτάσει. Έχετε τόσα πολλά φρούτα να επιλέξετε για τη διατροφή σας, καθώς οι περισσότερες φρουτοπαραγωγές έχουν ξεκινήσει και προσφέρουν ολόφρεσκα προϊόντα για εσάς και την οικογένειά σας!

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι περισσότεροι απολαμβάνουν ήδη το μπάνιο τους. Τα φρούτα που είναι διαθέσιμα τον Μάιο είναι πραγματικά νόστιμα και είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Σίγουρα! Εκτός από τις θρεπτικές ουσίες που περιέχουν τα φρούτα του Μαΐου, υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές που αξίζει να αναφερθούν.

Πρώτον, τα φρούτα του Μαΐου είναι εποχικά, που σημαίνει ότι προέρχονται από τοπικές καλλιέργειες και είναι φρέσκα. Αυτό τα καθιστά υγιεινότερα από τα εισαγόμενα φρούτα που έχουν διανύσει μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.

Μάιος: Χρώματα, αρώματα και γεύσεις

Επίσης, τα φρούτα του Μαΐου προσφέρουν μια ευκαιρία να προσθέσετε χρώμα και γεύση στη διατροφή σας, καθώς καταναλώνουμε συνήθως τα ίδια φρούτα και λαχανικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, τα φρούτα του Μαΐου μπορούν να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα στην κουζίνα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συνταγές, όπως πίτες, τούρτες, μαρμελάδες, σαλάτες και smoothies, για να ανανεώσουμε το μενού μας και να απολαύσουμε τις υγιεινές και νόστιμες γεύσεις.

Μάιος: Χρώματα, αρώματα και γεύσεις

  1. Φράουλες: Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή φρούτα σε όλο τον κόσμο. Η καλύτερη περίοδος για να αγοράσετε φράουλες είναι τον Μάιο, όταν είναι σε εποχή και έχουν το πλούσιο άρωμα και γεύση τους. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
  2. Πεπόνι: Το πεπόνι είναι ένα δροσερό και γευστικό φρούτο που είναι σε εποχή τον Μάιο. Είναι πλούσιο σε νερό και μαγνήσιο, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  3. Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του Μάιου. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.Βερίκοκα:
  4. Με πολύ χαμηλή θερμιδική αξία, τα βερίκοκα ενυδατώνουν το σώμα μας και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών. Βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, της αυπνίας, της ήπιας κατάθλιψης αλλά και της φαρυγγίτιδας.
  5. Μπανάνα: Είναι από τα πιο δυνατά φρούτα. Μας δίνει ενέργεια και είναι υψηλή σε θρεπτικά συστατικά. Έχει πολλές φυτικές ίνες και παρέχει βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και ιχνοστοιχεία. Ιχνοστοιχεία είναι το κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και το φώσφορο.
  6. Κίτρο: Πλούσιο ως τρόφιμο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, κάλιο, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ενώ είναι φυσική πηγή βιταμίνης C, Α και Β.

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *