Γάμος 2023: Από το Yes I Do… μέχρι το γαμήλιο ταξίδι

Γάμος 2023: Από το Yes I Do… μέχρι το γαμήλιο ταξίδι. Είπες το μεγάλο ναι, διάλεξες νυφικό και beauty look, συμφωνήσατε πού και πώς θα παντρευτείτε, έκανες και το bachelorette σου. Και τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή. Πώς μπορείς να σιγουρευτείς ότι αυτή η μέρα θα είναι σίγουρα μεγάλη και θα την ευχαριστηθείς; Κάθισε αναπαυτικά και συνέχισε να κάνεις scroll down.

Ο γάμος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο συναισθηματικούς θεσμούς στη ζωή ενός ανθρώπου. Από τη στιγμή που οι συντρόφοι αποφασίζουν να ενωθούν επίσημα, μέχρι την ώρα που γιορτάζουν τον γάμο τους με ένα λαμπερό γλέντι, οι προετοιμασίες και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι πολλά. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε όλη τη διαδικασία, από την πρόταση γάμου έως το μεγάλο γαμήλιο γλέντι.

Βήμα 1: Η πρόταση γάμου

Όλα ξεκινούν από μια ρομαντική πρόταση γάμου. Ο ένας εκ των δυο συντρόφων επιλέγει το κατάλληλο χρονικό σημείο και τον τρόπο για να ζητήσει από τον άλλο να τον συνοδεύσει στην ευτυχία και την αγάπη για πάντα. Η πρόταση γάμου είναι μια σημαντική στιγμή, καθώς θα αφήσει μια αξέχαστη εντύπωση στη μνήμη και τη καρδιά του αγαπημένου σας προσώπου. Αναφέρονται ιστορίες για προτάσεις γάμου που έγιναν σε ειδυλλιακές τοποθεσίες, κατά τη διάρκεια ταξιδιού ή ακόμα και μέσα σε σημαντικά γεγονότα για το ζευγάρι. Ανεξάρτητα από το πώς αποφασίσετε να το κάνετε, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε με προσοχή την πρότασή σας, έτσι ώστε να είναι αξέχαστη και να αντικατοπτρίζει την αγάπη και την προσήλωσή σας.

Δαχτυλίδι Αρραβώνων: Πώς θα Κάνετε την Καλύτερη Επιλογή

Τελικά συναντήσατε τη γυναίκα των ονείρων σας και είστε έτοιμοι να την ζητήσετε να περάσει μαζί σας το υπόλοιπο της ζωής της. Αλλά πρώτα χρειάζεστε ένα το κατάλληλο δαχτυλίδι. Ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων.

Πριν οργανώσετε την πρόταση γάμου, πρέπει να καταλάβετε τι είδους δαχτυλίδι αρραβώνων είναι αυτό που θα την κερδίσει. Για έναν άνθρωπο που δεν έχει αγοράσει ποτέ στο παρελθόν ένα δαχτυλίδι αρραβώνων η διαδικασία μπορεί να φαντάζει τρομακτική. Υπάρχουν όμως ορισμένα βήματα, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την ποιο επιτυχημένη επιλογή.

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε αν θέλετε να κάνετε έκπληξη στην αρραβωνιαστικιά σας ή αν θέλετε να κάνει εκείνη την επιλογή.

Αν επιλέξετε να την συμπεριλάβετε στη διαδικασία της επιλογής του μονοπετρου, τότε πραγματικά χρειάζεται μόνο το ένα βήμα. Ωστόσο, αυτό αφαιρεί τον παράγοντα έκπληξη από την εξίσωση. Ένα άλλο πλεονέκτημα που θα έχετε αν την συμπεριλάβετε είναι ότι θα γνωρίζετε με απόλυτη σιγουριά ότι το δαχτυλίδι αρραβώνων που θα επιλεγεί θα είναι ακριβώς αυτό που θέλει.

Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή της στην επιλογή  αφαιρεί το ρομαντισμό και την μαγεία της στιγμής της πρότασης, που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να ζήσει.

Βήμα 2: Οι προετοιμασίες

Μετά την αποδοχή της πρότασης γάμου, έρχεται η φάση των προετοιμασιών για τον γάμο. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή της ημερομηνίας και του μέρους για την τελετή, τον καθορισμό του προϋπολογισμού, την επιλογή της λίστας καλεσμένων, την αγορά των γαμήλιων ενδυμάτων, την επιλογή του γαμήλιου τούρτας και πολλά άλλα. Σε αυτήν τη φάση, είναι σημαντικό να έχετε έναν κατάλογο εργασιών και να οργανώνεστε με τρόπο ώστε να μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό.

Το νυφικό look

Καλοί οι αυτοσχεδιασμοί και τα DIY tips και makeup tutorials στο TikTok, αλλά ίσως τη μέρα του γάμου σου πρέπει να αφεθείς στα χέρια των ειδικών. «Οι νύφες καλό είναι να αποφεύγουν να φτιάχνουν τα μαλλιά και το μακιγιάζ μόνες τους»

Πώς να επιλέξεις το νυφικό χτένισμα

Η επιτυχία ενός bridal outfit εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνοχή του και την αρμονία που εκπέμπει. Είναι σχεδόν αυτονόητο και βασικός κανόνας πως το bridal χτένισμα πρέπει να συνάδει με το νυφικό. Ένα boho νυφικό ίσως δεν ταιριάζει τόσο ένα πολύ αυστηρό updo. Επίσης, αν για παράδειγμα το νυφικό σας παραπέμπει στα αθάνατα 60s, τότε μια «μπανάνα» ή το Bardot hairstyle είναι η καλύτερη επιλογή.

Υπάρχουν, πλέον, τεχνικές που σας δίνουν τη δυνατότητα να παίξετε με το μήκος των μαλλιών σας (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές), αλλά σε κάθε περίπτωση το μήκος των μαλλιών είναι καθοριστικός παράγοντας γι’ αυτό και οι περισσότερες brides-to-be φροντίζουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους πριν από τον γάμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, βέβαια, η επιλογή μοιάζει μονόδρομος – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε εξίσου εντυπωσιακά χτενίσματα. Αν για παράδειγμα έχετε μακριά πλούσια μαλλιά, ίσως είναι κρίμα να τα «περιορίσετε» σε κότσους. Από την άλλη, υπάρχουν και τα halfups!

Είναι η στιγμή που πρέπει να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Μην παρασύρεστε από hairstyles που βλέπετε στο instagram ή στις πασαρέλες. Εμπνευστείτε, αλλά επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι αυτό.

Γιατί να πεις «ναι» στην ενοικίαση νυφικού

Τι σημαίνει ενοικίαση νυφικού; Ότι θα επιστρέψεις το φόρεμα που θα φορέσεις στον γάμο σου. Εκτός, από την πιο conscious και «πράσινη» πλευρά του πράγματος (η δημιουργία νυφικών δημιουργεί τόνους σε απορρίματα), το κόστος είναι χαμηλότερο. Ειδικά, αν πρόκειται να επιλέξεις ένα πιο παραδοσιακό bridal look, δηλαδή ένα φόρεμα που λόγω σχεδίου δεν μπορεί να φορεθεί σε μια άλλη περίσταση, ακόμα κι αν το μεταποιήσεις, η ενοικίαση νυφικού είναι η πιο έξυπνη επιλογή.

Αν σκεφτείς, λοιπόν, ότι ο μέσος όρος κόστους αγοράς ενός νυφικού φορέματος -στην καλύτερη των περιπτώσεων-, κυμαίνεται στα 2.000 με 3.000 ευρώ, το να δώσεις ένα τέτοιο ποσό (ειδικά αν δεν σου περισσεύουν), για ένα φόρεμα που δεν θα φορέσεις ξανά, είναι από τις λίγες περιπτώσεις που η αγορά δεν αξίζει την επένδυση. Όταν, λοιπόν, πρόκειται να φορέσεις αυτό το ρούχο για 5-6 ώρες, τότε η ενοικίαση νυφικού μοιάζει να είναι μια φανταστική εναλλακτική.

Εφόσον, λοιπόν, καταλήξεις στην ενοικίαση νυφικού, σου έχω μερικά tips για το τι πρέπει να προσέχεις πριν πάρεις την τελική απόφαση. Πριν όμως σου δώσω τα tips μου, σου λέω το ποιο είναι το βασικό πλεονέκτημα αλλά και τα μειονέκτηματα που έχει η ενοικίαση νυφικού φορέματος.

Κόστος vs. επιλογές

Αν κάνεις μια σύγκριση τιμών, θα δεις ότι η αγορά κοστίζει πολύ περισσότερο από την ενοικίαση νυφικού φορέματος. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να «σώσεις» και μερικές χιλιάδες ευρώ (από 1.500€ και πάνω), οπότε η διαφορά είναι αισθητή. Επίσης, αφού αγοράσεις το φόρεμα, έχεις και το «βάρος» της συντήρησης και της αποθήκευσής του. Εφόσον, πρόκειται να ξοδέψεις πολλά χρήματα σε μια couture δημιουργία, θα πρέπει να το πας καθαριστήριο και να το αποθηκεύσεις σε συγκεκριμένο σημείο της ντουλάπας (που δεν έχει υγρασία για π.χ.), ώστε να μπορείς να διατηρήσεις το ρούχο αυτό για πολλά χρόνια, χωρίς φθορές.

Από την άλλη, το μειονέκτημα της ενοικίασης, είναι οι επιλογές που προσφέρουν οι μπουτίκ στα φορέματα. Τα περισσότερα καταστήματα νυφικών ειδών που παρέχουν την υπηρεσία ενοικίασης προσφέρουν επιλογές σε φορέματα από συγκεκριμένες συλλογές. Δεν έχεις, λοιπόν, τις ίδιες επιλογές απ’ ότι αν έκανες μια αγορά. Παρ’ όλα αυτά, όπως σου είπα, το φόρεμα αυτό, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το φορέσεις ξανά. Οπότε η ενοικίαση είναι μια καλή λύση.

Πες ναι σε έναν wedding planner
Αρχίζεις να αγχώνεσαι για τον προγραμματισμό του γάμου σας; Θα ήθελες να έχεις κάποια επιπλέον βοήθεια; Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να σκεφτείς να έναν διοργανωτή γάμου. Ένας wedding planner μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις δαπανηρά λάθη και να διαπραγματευτείς τις καλύτερες συμφωνίες. Η πρόσληψη ενός διοργανωτή γάμου είναι σαν να έχεις τον δικό σου PA στον κόσμο των γάμων. Μπορείς να ζητήσεις όση βοήθεια χρειάζεσαι, είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό, είτε για τον προγραμματισμό προϋπολογισμού του γάμου.

Βήμα 3: Οι διατάξεις της τελετής

Η τελετή γάμου είναι ο στιγμιαίος πυρήνας της επισήμανσης της ένωσης σας και περιλαμβάνει τις διατάξεις που οργανώνουν την τελετή και την ακολουθία γεγονότων. Αυτές οι διατάξεις περιλαμβάνουν την είσοδο των γαμπρού και των κουμπάρων, την είσοδο της νύφης, τις ορκωμοσίες και τις ανταλλαγές δαχτυλιδιών, την ανάγνωση των προσωπικών δηλώσεων αγάπης, την υπογραφή των γαμήλιων εγγράφων και την έξοδο του ζευγαριού ως νέοι σύζυγοι. Επιλέξτε τον τύπο τελετής που αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις και τις αξίες σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τον επίσημο λειτουργό γάμου για τις επιθυμίες σας.

Βήμα 4: Η δεξίωση

Μετά την τελετή, ακολουθεί η γαμήλια δεξίωση, η οποία είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσετε την ενωμένη ζωή σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Επιλέξτε τον τόπο δεξίωσης που ανταποκρίνεται στο στυλ και στην ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε και επιλέξτε το μενού της δεξίωσης, το μενού και τον τρόπο σερβιρίσματος που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Μην ξεχάσετε να ανταποκριθείτε στις διαιτητικές ανάγκες των καλεσμένων σας, όπως πιθανές αλλεργίες ή διατροφικούς περιορισμούς.

Γάμος on a budget

Ίσως το βασικότερο κομμάτι του σχεδιασμού ενός γάμου, αποτελεί ο καθορισμός του κόστους και του budget που μπορείς και θέλεις να επενδύσεις. Αφού κάνεις μια πρώτη εκτίμηση για τα έξοδα γάμου, χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες που στην πορεία θα διαμορφωθούν, κάνε τους υπολογισμούς, όρισε ένα συνολικό ποσό που θα χρειαστείς και μείνε όσο μπορείς πιο κοντά σε αυτό.

Ένας γάμος είναι μια γιορτή, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές, ιδιαίτερα όταν δεν μπορείς να τις υποστηρίξεις οικονομικά.

Βήμα 5: Η οργάνωση του γαμήλιου γλεντιού

Το γαμήλιο γλέντι είναι μια ευκαιρία για το ζευγάρι και τους καλεσμένους να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν μαζί. Οργανώστε μουσική και χορό, επιλέξτε ένα playlist που θα καλύπτει διάφορα μουσικά είδη και θα κρατά την ενέργεια ψηλά. Μπορείτε να ενοικιάσετε επίσης μια μπάντα ή έναν DJ για να διασκεδάσετε τους καλεσμένους σας. Προετοιμάστε καιρό πριν τη λίστα των τραγουδιών που θέλετε να ακουστούν, περιλαμβάνοντας και τον εισαγωγικό χορό του ζευγαριού.

Μπορείτε ανάλογα την εποχή να επιλέξετε ένα οργανωμένο κτήμα για εκδηλώσεις η ένα κλειστό χώρο με τον στολισμό που θα επιλέξετε

Τούρτες Γάμου

Το πιο εντυπωσιακό γλυκό του dessert table σας πρέπει να είναι η γαμήλια τούρτα σας. Η τούρτα γάμου είναι ασφαλώς μία υπέροχη δημιουργία που θα διακοσμεί με τον πιο όμορφο τρόπο το χώρο και θα τραβά τα βλέμματα.

Όπως και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του γάμου σας, έτσι και η τούρτα σας θα πρέπει να ανταποκρίνεται και να ταιριάζει στο στυλ και στα χρώματα του γάμου σας. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές τόσο των σχεδίων, των γεύσεων, των χρωμάτων και των size μιας τούρτας. Εάν ο γάμος σας είναι elegant τότε μια κομψή, εντυπωσιακή τούρτα θα είναι η καλύτερη επιλογή. Ακολουθήστε το στυλ του γάμου σας και επιλέξτε την αγαπημένη σας τούρτα από τις πιο κάτω, διαμορφώνοντας την όπως εσύ θέλετε. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια τούρτα που δε θα χορταίνει κανείς να βλέπει, πόσο μάλλον να γεύεται!

Στολισμός Εκκλησίας

Ο στολισμός εκκλησίας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που πρέπει να μελετήσετε. Η εκκλησία αποτελεί την τελετή, το μυστήριο, το πιο ουσιαστικό μέρος το γάμου σας.

Καλό είναι λοιπόν, να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να σκεφτείτε πως θα διακοσμήσετε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά την εκκλησία στην οποία αποφασίσατε να παντρευτείτε. Η διακόσμηση της εκκλησίας πρέπει να ακολουθεί το στυλ, την χρωματική παλέτα και την υπόλοιπη διακόσμηση του γάμου σας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο. Σε αυτή τη κατηγορία μπορείτε να δείτε πως πραγματικές νύφες επέλεξαν να διακοσμήσουν την εκκλησία ανάλογα με το ύφος του δικού τους γάμου.

Η δύναμη της μουσικής

Ναι τα μουσικά γούστα είναι υποκειμενικά. Και ναι, ο γάμος είναι μια προσωπική στιγμή που θέλεις να μοιραστείς με τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς σου. Ενώ είναι απολύτως λογικό να θέλεις να περάσουν όλοι καλά και να ακουστούν κομμάτια που θα ξεσηκώσουν τους καλεσμένους σου, είναι σημαντικό να μην ξεχνάς ότι ο γάμος είναι δικός σου και φέρει την ταυτότητα του ζευγαριού. Και η μουσική είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα και αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου.

Βήμα 6: Οι ευχές και οι επόμενες κινήσεις
Μετά το γλέντι, είναι σημαντικό να παρέχετε χρόνο για τις ευχές και τις επόμενες κινήσεις. Αποχαιρετήστε τους καλεσμένους σας και ευχαριστήστε του για την παρουσία τους.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε την νέα σας ζωή μαζί. Προγραμματίστε τον μεταξύ σας μήνα του μέλιτος και συζητήστε τα σχέδια και τις επιθυμίες σας για το μέλλον. Είναι επίσης σημαντικό να αναθεωρήσετε τα οικονομικά σας και να εξετάσετε τον τρόπο διαχείρισής τους ως ζευγάρι. Επίσης, μην ξεχνάτε να ενημερώσετε τους φίλους και την οικογένειά σας για τη νέα σας κατάσταση και να τους ευχαριστήσετε για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της ημέρας του γάμου.

Από την πρόταση γάμου μέχρι το γαμήλιο γλέντι, κάθε βήμα είναι μια μοναδική εμπειρία που θα σας συνοδεύει για πάντα στην αναμνηστική σας γιορτή. Αυτό το άρθρο σας παρέχει έναν γενικό προσανατολισμό και οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά θα πρέπει να το προσαρμόσετε στις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Απολαύστε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας προς τον γάμο και να ζήσετε αυτήν την ξεχωριστή περίοδο με αγάπη

Γαμήλιο ταξίδι

Είναι το πρώτο ταξίδι που θα κάνετε ως παντρεμένο ζευγάρι και μία μοναδική ευκαιρία για να χαλαρώσετε από όλη την πίεση, την κούραση και το άγχος των προετοιμασιών του γάμου!

Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τους μελλόνυμφους, σε διάφορες κατηγορίες…

Είναι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ταξίδι του μέλιτος γιατί θεωρούν ότι πρόκειται για μερικές ημέρες απλών διακοπών, όπως όλες οι προηγούμενες φορές που πήγαν κάπου με τον σύντροφό τους. Υπάρχουν εκείνοι που ανυπομονούν για το ταξίδι περισσότερο κι από τον γάμο, ακριβώς γιατί αδημονούν να αλλάξουν παραστάσεις, να δουν καινούργια μέρη και να περάσουν όμορφες στιγμές με το ταίρι τους, μακριά από όλους και όλα. Άλλοι πάλι που θέλουν να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο και να πετύχουν τις καλύτερες τιμές, οργανώνουν το ταξίδι τους από πολύ νωρίς, ενώ υπάρχουν και άλλοι που το αφήνουν για τελευταία στιγμή, καθώς δεν έχουν καν αποφασίσει τον προορισμό τους και αφήνουν αυτό το τόσο ιδιαίτερο ταξίδι να είναι μια παρόρμηση της στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι του μέλιτος είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι κάτι που θα θυμάστε για πολλά-πολλά χρόνια μετά, οπότε καλό θα ήταν να το οργανώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Στην Ελλάδα η Μύκονος και η Σαντορίνη αποτελούν αγαπημένο προορισμό ενώ σε πολλά ξενοδοχεία υπάρχουν γραφικά εκκλησάκια για να πραγματοποιήσετε και την τελετή γάμου

Μόλις λοιπόν κλείσετε την ημερομηνία του γάμου, αρχίστε αμέσως να σκέφτεστε και το ταξίδι του μέλιτος. Εάν επιλέξετε να πάτε σε κάποιο μέρος που εκείνη την περίοδο διανύει… high season (βλ. Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη) πρέπει να φροντίσετε να κλείσετε όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

Έτσι, θα πετύχετε τις πιο συμφέρουσες τιμές, οικονομικά εισιτήρια, θα καταφέρετε να βρείτε διαμονή σε μέρος που πραγματικά θα σας αρέσει χωρίς να χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη και θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε και εισιτήρια σε τυχόν εκδηλώσεις που θα άξιζε να παρακολουθήσετε κατά την παραμονή σας.

Κάνουμε το γάμο σας πιο όμορφο 

Κτήμα δεξιώσεων- Λιάρου

Λαμπτρών (Όπισθεν Σχολής Ευελπίδων)- 19400

Τηλ. 2108979172

We Love Hair-

Ανδρέα Παπανδρέου 35, The Mall Athens

Τηλ. 2106300500

Ματρώνα- Catering

Βαθύ, Ποταμάκι-83100

Τηλ. 2273022900

Elenas Gourmet

Στρατηγού Μακρυγιάννη 41- 57001

Τηλ. 2310465570

Hotel Anastasia Village

Αγία Άννα Καλαφάτης-84600

Τηλ. 2289071205

Κανάκης- κοσμήματα

7ης Μαρτίου 1944 ΑΡ. 8- 18450

Τηλ. 2104936611

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *