Οι ξένες γλώσσες του μέλλοντος- Πως θα τις μάθετε σωστά

Θα κυριαρχήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια! Οι εποχές αλλάζουν, η ζωή αλλάζει και έτσι καταλήγουμε να μιλάμε για γλώσσες του μέλλοντος. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως πλέον ζούμε σε ένα παγκόσμιο χωρίο.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει φυσικά οι επιχειρήσεις, οι οποίες χάριν στο ίντερνετ έχουν την δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη. Τα χρόνια που τα αγγλικά κυριαρχούσαν έχουν περάσει. Πλέον ξένες γλώσσες, όπως τα κινέζικα και τα ρώσικά κυριαρχούν. Το κλειδί για έναν  εργαζόμενο είναι να καταλάβει ποιες είναι οι γλώσσες που θα έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Συγκεντρώσαμε τις 5 γλώσσες και τα Αγγλικά που είναι τα φαβορί για να κυριαρχήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Αγγλικά επίσημη γλώσσα

Εάν ολόκληρος ο πλανήτης έπρεπε να επιλέξει μία και μοναδική κοινή γλώσσα επικοινωνίας αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά. Τα στατιστικά στοιχεία για την επικράτηση των Αγγλικών σήμερα είναι εντυπωσιακά:

Τα Αγγλικά είναι η 1η γλώσσα για 375 εκατομμύρια ανθρώπους

Είναι η 2η γλώσσα για περίπου 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους

Τα Αγγλικά είναι η 3η πιο κοινή γηγενής γλώσσα παγκοσμίως (5,5%), μετά τα Κινέζικα (14,1%) και τα Ισπανικά (5,9%)

1 στους 6 ανθρώπους στον κόσμο μιλάει Αγγλικά

Είναι η επίσημη γλώσσα σε 58 κράτη

Τα Αγγλικά είναι 1 από τις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ ( Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) και 1 από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα Αγγλικά είναι η μοναδική επίσημη γλώσσα της Κοινοπολιτείας των Εθνών, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και πολλών άλλων διεθνών οργανισμών.

Μανδαρινική

1. Η Επίσημη Μανδαρινική: Αναφερόμαστε στα κινέζικα. Τα μανδαρινικά είναι τα απλοποιημένα κινέζικα, δηλαδή μία μορφή της γλώσσας που μπορεί να μάθει ο οποιοδήποτε και χρησιμοποιείτε ευρέως σε όλο το πλανήτη. Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, την επίσημη μανδαρινική την χρησιμοποιούν καθημερινά 1 δις άτομα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η τρομακτική οικονομική ανάπτυξη που γνώρισε η Κίνα τις τελευταίες 3 δεκαετίες.

Πορτογαλικά

2. Πορτογαλικά: Την χρησιμοποιούν καθημερινά περίπου 235 εκατομμύρια άνθρωποι. Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται η Βραζιλία είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που τα πορτογαλικά κερδίζουν έδαφος, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Πρόκειται για μία γλώσσα που χρησιμοποιούν σε πολλές ανερχόμενες χώρες της Αφρικής, ενώ μην ξεχνάμε πως πολλές χώρες που βρίσκονται στην BRICS χρησιμοποιούν τα πορτογαλικά σαν πρώτη γλώσσα.

Αραβικά

3. Αραβικά: Δικαίως θεωρείται η πιο ανερχόμενη γλώσσα αυτή την στιγμή. Είναι η επίσημη γλώσσα 22 κρατών και την μιλούν πάνω από μισό δις άνθρωποι. Μόνο και μόνο ότι χρησιμοποιείται από τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο σημαίνει πολλά.

Hindi – Urdu

4. Hindi – Urdu: Για όσους το βλέπουν για πρώτη φορά, τους ενημερώνουμε πως η πρώτη είναι η επίσημη γλώσσα της Ινδίας και η  δεύτερη του Πακιστάν. Πρόκειται δηλαδή για τις επίσημες γλώσσες 2 από των μεγαλύτερων πληθυσμιακά χωρών στον κόσμο (2η και 6η αντίστοιχα). Ειδικά, η Ινδία σημειώνει τα τελευταία χρόνια 5% ανάπτυξη κάθε χρόνο, αφού όλο και περισσότερες εταιρίες τεχνολογίας μεταφέρονται εκεί για να εκμεταλλευτούν τα φθηνά εργατικά χέρια και τη γνώση στις νέες τεχνολογίες των Ινδών.

Ρωσικά

5. Ρωσικά: Πρόκειται για μία από τις γλώσσες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, κυρίως λόγω του τουρισμού.  Τα ρώσικα είναι η μητρική γλώσσα για πάνω από 150 εκατομμύρια ανθρώπους και η δεύτερη γλώσσα για περίπου 110 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι  παραπάνω γλώσσες θεωρούνται αυτή την στιγμή οι γλώσσες του μέλλοντος. Φυσικά, ακόμη και σήμερα τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά διατηρούν την κυρίαρχη θέση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Γαλλικά:

Τα Γαλλικά είναι μετά τα Αγγλικά η γλώσσα που διδάσκεται περισσότερο σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

Είναι η γλώσσα του πολιτισμού και της κουλτούρας

Είναι η γλώσσα της παγκόσμιας διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων.

Είναι η γλώσσα των τεχνών, των συναισθημάτων και του έρωτα.

Γερμανικά

Είναι η γλώσσα του εμπορίου και των οικονομικών

Για τον παραπάνω λόγο μπορεί να σου εξασφαλίσει καλύτερες πιθανότητες εργασίας.

Είναι πιο εύκολη να τη μάθεις από ότι φαντάζεσαι.

Ειδικά αν ξέρεις πριν Αγγλικά, τα Γερμανικά έχουν πολλά κοινά και διαβάζονται και πολύ εύκολα.

Είναι η γλώσσα των περισσότερων ποιητών και φιλοσόφων.

Πώς τις μαθαίνουμε σωστά στο φροντιστήριο

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στη σύγχρονη κοινωνία, επιτρέποντάς μας να επικοινωνούμε και να επιδιώκουμε ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο. Το φροντιστήριο αποτελεί ένα περιβάλλον όπου μπορούμε να αναπτύξουμε τις γλωσσικές μας δεξιότητες με επαγγελματίες εκπαιδευτές και μεθόδους που εστιάζουν στην αποτελεσματική μάθηση. Ας εξετάσουμε λοιπόν, πώς μπορούμε να μάθουμε ξένες γλώσσες σωστά στο φροντιστήριο.

Κατάρτιση εξειδικευμένου προγράμματος μελέτης:
Το φροντιστήριο παρέχει έναν δομημένο και οργανωμένο τρόπο μάθησης, βασισμένο σε εξειδικευμένα προγράμματα μελέτης. Τα προγράμματα αυτά λαμβάνουν υπόψη το επίπεδο γνώσης του κάθε μαθητή και προσφέρουν συνεχή παρακολούθηση και ανάδραση για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Επαφή με τη γλώσσα μέσω αυθεντικών υλικών:
Ένα από τα κλειδιά για την αποτελεσματική μάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι η έκθεση σε αυθεντικά γλωσσικά υλικά. Το φροντιστήριο μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε αυθεντικά πολυμέσα όπως βιβλία, άρθρα, ταινίες, μουσική και άλλα υλικά στη γλώσσα που μαθαίνουμε. Αυτό μας βοηθά να εξοικειωθούμε με τη φυσική ροή και τη χρήση της γλώσσας σε πραγματικές καταστάσεις επικοινωνίας.

Ενθάρρυνση της επικοινωνίας:
Ένα σημαντικό στοιχείο της μάθησης γλωσσών στο φροντιστήριο είναι η ενθάρρυνση της επικοινωνίας. Οι εκπαιδευτές δημιουργούν περιβάλλοντα όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην προφορική και γραπτή επικοινωνία στην ξένη γλώσσα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω διαδραστικών ασκήσεων, ρόλων, γλωσσικών παιχνιδιών και συζητήσεων, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα των μαθητών να επικοινωνούν στη γλώσσα που μαθαίνουν.

Αξιοποίηση τεχνολογιών:
Το φροντιστήριο μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία για να ενισχύσει τη μάθηση των ξένων γλωσσών. Διάφορες εκπαιδευτικές πλατφόρμες και εφαρμογές λογισμικού μπορούν να παρέχουν διαδραστικά μαθήματα, ασκήσεις και αξιολόγηση στην ξένη γλώσσα. Επιπλέον, η χρήση προγραμμάτων για διαδικτυακή επικοινωνία και τηλεδιάσκεψη μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να επικοινωνούν με αλλοδαπούς ομιλητές της γλώσσας που μαθαίνουν, επεκτείνοντας έτσι τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Εξειδικευμένοι και καταρτισμένοι εκπαιδευτές:
Το φροντιστήριο προσφέρει τη δυνατότητα να εργαστείτε με εξειδικευμένους και καταρτισμένους εκπαιδευτές γλωσσών. Οι εκπαιδευτές αυτοί έχουν τη γνώση και την εμπειρία να καθοδηγήσουν τους μαθητές στη μάθηση της ξένης γλώσσας, παρέχοντας τεχνικές, στρατηγικές και ατομική προσαρμογή στις ανάγκες κάθε μαθητή.

Η γνώση είναι δύναμη !!

H INTERLINGUA  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ   πρωτοστατεί τα τελευταία 43 χρόνια στην ξενόγλωσση εκπαίδευση. Οι γλώσσες που διδάσκουμε είναι ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ και  ΡΩΣΙΚΑ. Πεποίθηση μας είναι ότι η γνώση είναι δύναμη και εγγυόμαστε την επιτυχία των σπουδαστών μας έμπρακτα.

  • Eγγύηση πιστοποίησης πτυχίου σε όλες τις γλώσσες
  •  100% επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης B2, Γ1 και Γ2
  •  Mαθήματα : δια ζώσης ή on line        Ολιγομελή τμήματα
  •   Έμπειροι καθηγητές πτυχιούχοι φιλολογίας με master
  • Διαδραστικό υλικό που μεγιστοποιεί την εμπέδωση της ύλης
  •  Ενίσχυση προφορικού λόγου (+1 ώρα επιπλέον, αποκλειστικά για προφορική εξάσκηση ).
    Εβδομαδιαίος έλεγχος εμπέδωσης της ύλης για να  αποφύγουμε κενά στη μάθηση
  • Άριστη προετοιμασία για τις εξετάσεις & εγγύηση πιστοποίησης πτυχίου.
  • Συμβουλευτική μαθητών με σκοπό την οργάνωση της μελέτης τους αλλά και την επίτευξη των στόχων τους
  •  Επικοινωνία με μαθητές και γονείς και μέσω πλατφόρμας

ΕΛΑΤΕ στη σχολή μας για να μάθετε αγγλικά ( τμήματα παιδικά – εφηβικά – φοιτητών – ενηλίκων ), Επαγγελματικά Αγγλικά ειδικότητας,( business english, Medical english, MBA english κα), Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Ρωσικά εύκολα και αποτελεσματικά.

INTERED ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Πληροφορικής για ενήλικες και φοιτητές – εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης

Μαθήματα δια ζώσης ή on line με καθηγητές εκπαιδευτές ενηλίκων – Τεστ προσομοίωσης εξετάσεων δια ζώσης ή on line.

✅ Δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων και από το σπίτι ή το γραφείο σας.
✅ Εξεταστικό κέντρο – Επιτυχία 100%
✅ Πιστοποιητικό με δια βίου ισχύ.
✅ Άμεση έκδοση πιστοποιητικού
✅ Εξετάσεις κάθε εβδομάδα

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ελ. Βενιζέλου και Σπάρτης 84, Καλλιθέα 2109577081 – 6980248788

Γερμανικό Φροντιστήριο Καλλιθέας

Από το 1988 που ιδρύθηκε το Γερμανικό Φροντιστήριο Καλλιθέας, επιτυγχάνουμε την αποτελεσματική και συγχρόνως ευχάριστη εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας.

Πρώτο στην Καλλιθέα εξειδικεύθηκε στη διδασκαλία αποκλειστικά και μόνο της γερμανικής γλώσσας. Ο καιρός μας δικαίωσε. Οι συνεχείς επιτυχίες των μαθητών μας στα πιστοποιητικά του GOETHE INSTITUT, του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ (ΚΠΓ) και στις εισαγωγικές εξετάσεις στα ελληνικά και γερμανικά πανεπιστήμια το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Το Γερμανικό Φροντιστήριο Καλλιθέας πλεονεκτεί έναντι των υπολοίπων “συμβατικών” φροντιστηρίων ξένων γλωσσών:

  1. Οι ιδιοκτήτες του Γερμανικού Φροντιστηρίου Καλλιθέας είναι οι ίδιοι καθηγητές Γερμανικής Φιλολογίας με σπουδές στη Γερμανία και στην Ελλάδα και με πολυετή διδακτική πείρα τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα.
  2. Στο Γερμανικό Φροντιστήριο Καλλιθέας διδάσκουν μόνιμοι φιλόλογοι καθηγητές απόφοιτοι Γερμανικών και Ελληνικών Πανεπιστημίων, με μητρική  τη γερμανική γλώσσα.
  3. Η διδασκαλία βασίζεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Κοινοτικού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες για τα επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2. Τα τμήματα προετοιμασίας για τα πιστοποιητικά του Goethe Institut και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ)  επιμελείται η καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας και Διευθύντρια Σπουδών κα Αδαμίδου Ευγενία.
  4. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο σωστό διαχωρισμό των μαθητών, ανάλογα με την ηλικία τους (μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες) και το γνωστικό τους επίπεδο.
  5. Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή τους μικρούς μας μαθητές και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον προφορικό λόγο και στα πρώτα ακούσματα.
  6. Σημαντικό θεωρούμε την τακτική ενημέρωση των γονέων τόσο για τις επιδόσεις των μαθητών μας όσο και για τη φοίτησή τους.
  7. Λειτουργούν όλο το χρόνο τμήματα για στελέχη επιχειρήσεων ατομικά και ομαδικά.

Γερμανικό Φροντιστήριο Καλλιθέας

Σιβιτανίδου 6- Καλλιθέα

Τηλ. επικοινωνίας- 2109516328

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *