Κατσαρίδες: Έξωση από το σπίτι

Κατσαρίδες: Έξωση από το σπίτι . Η κατσαρίδα είναι αναμφίβολα ένα ενοχλητικό και αηδιαστικό έντομο. Ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, γίνεται ακόμη πιο ανεπιθύμητο, καθώς το ζεστό περιβάλλον και η υγρασία το προσελκύουν. Πέρα από το ζεστό περιβάλλον και την υγρασία, οι κατσαρίδες αγαπούν το σκοτάδι και τα υπολείμματα τροφών. Εάν επιθυμείτε να τις εξολοθρεύσετε με φυσικό τρόπο, υπάρχουν αρκετές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ένας τρόπος είναι να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο. Απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα τροφών, κρατήστε τους χώρους τροφοδοσίας κλειστούς και ασφαλείς, και αποφεύγετε την πρόσβαση τους σε τρόφιμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυσικά απωθητικά όπως εσπεριδοειδή αρώματα, μέντα, δενδρολίβανο, αιθέρια έλαια με ευωδιαστές ουσίες που απωθούν τις κατσαρίδες. 

Υπάρχουν διάφορες φυσικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απωθήσετε τις κατσαρίδες στο σπίτι σας. Μία από αυτές είναι η μαγειρική σόδα. Ρίξτε μεγάλες ποσότητες μαγειρικής σόδας σε ύποπτα σημεία του σπιτιού σας, όπως φωταγωγοί, πόρτες και παράθυρα, και αφήστε την να δράσει χωρίς να την σκουπίσετε. Η μαγειρική σόδα έχει την ικανότητα να απωθεί τις κατσαρίδες.

Ένα άλλο φυσικό απωθητικό για τις κατσαρίδες είναι τα φύλλα δάφνης. Βράστε μερικά φύλλα δάφνης σε 1/2 λίτρο νερού, και μετά αφού αφαιρέσετε τα φύλλα, χρησιμοποιήστε το νερό για να σφουγγαρίσετε το σπίτι σας μαζί με το απορρυπαντικό σας.

Ένα αποτελεσματικό μείγμα για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων είναι η συνδυασμένη χρήση βορικού οξέος, ζάχαρης και αλεύρου. Ανακατέψτε καλά τα συστατικά και φτιάξτε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα. Τοποθετήστε τις μπαλίτσες σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας,  από τα οποία θεωρείτε πως μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι σας. Εκείνες με το που θα καταπιούν το μείγμα, θα δηλητηριαστούν.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *