Χριστούγεννα- Πως να αποφύγετε τα κιλά των εορτών

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της χαράς, της οικογενειακής συνάντησης και της απολαυστικής γαστρονομίας. Ωστόσο, η απεριόριστη κατανάλωση τροφής και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσει σε περιττά κιλά. Πώς λοιπόν μπορούμε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς να προσθέσουμε παραπάνω κιλά; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για ένα υγιές και ισορροπημένο γιορτινό φαγοπότι.

 Σχεδιασμός του Μενού:

Πριν από τις γιορτές, σχεδιάστε τα γεύματά σας με προσοχή. Ενσωματώστε ισορροπημένες ποσότητες πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λίπους για να νιώσετε πιο χορτασμένοι και ικανοποιημένοι.

 Έξυπνα Τρόφιμα:

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Οι φρέσκες φρούτες, τα λαχανικά και οι πηγές πρωτεΐνης είναι έξυπνες επιλογές.

Έλεγχος των Μερίδων:

Μπορείτε να δοκιμάσετε μικρότερες μερίδες για να απολαύσετε τις γεύσεις χωρίς να παραβιάζετε την ισορροπία των θερμίδων.

4. Φυσική Δραστηριότητα:

Καταναλώστε χρόνο για φυσική δραστηριότητα. Περπατήστε, κολύμπηστε ή συμμετέχετε σε οικογενειακά παιχνίδια. Η κίνηση βοηθά στην εξάλειψη των περιττών θερμίδων.

Ενυδάτωση:

Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της αίσθησης πείνας.

6. Απολαύστε με Σύνεση:

Απολαύστε τις λιχουδιές με σύνεση. Ενώνοντας την απόλαυση με την επίγνωση, μπορείτε να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε τις γιορτές χωρίς το φόβο των παραπάνω κιλών. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη και ευχάριστη εμπειρία που θα σας αφήσει με χαμόγελα, χωρίς το βάρος της επιπλέον θερμίδας.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΒΑΡΟΥΣ

–         Περιορίστε το τσιμπολόγημα

–         Μην αφήνετε την πείνα να δράσει συσσωρευτικά (απώλεια ελέγχου ποσότητας)

–         Προγραμματίστε την ημέρα σας ως προς τη διατροφή (πχ αν κανονίσετε να βγείτε το βράδι για φαγητό  τότε φροντίστε το μεσημέρι να έχετε καταναλώσει κάτι πιο ελαφρύ)

–         Προσοχή στον τρόπο που σκέφτεστε για το φαγητό: εάν ξεφύγετε λίγο δε χρειάζεται να το συνεχίσετε

–         Προτιμήστε γαλοπούλα χωρίς δέρμα

–         Προτιμήστε μια light εκδοχή της γέμισης (πχ με άπαχο κιμά κοτόπουλου, μανιτάρια, καστανό ρύζι, κουκουνάρι, λευκό κρασί)

–         Πάρτε ως πρώτο πιάτο σούπα λαχανικών: έχει ελάχιστες θερμίδες, αλλά μειώνει αποτελεσματικά την όρεξη

–         Προσοχή στο αλκοόλ!!!

–         Προτιμήστε εφαρμοστά ρούχα: είναι πιο εύκολο να αντιληφθεί κανείς το φούσκωμα εγκαίρως

–         Μοιράστε τα γλυκά που έχουν περισσέψει!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *