Ψυχολογία: Τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης

Ψυχολογία: Τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης

Τα καλύτερα βιβλία ψυχολογίας θεωρούμε ότι είναι αυτά που βοήθησαν κι εμάς… Όταν ψάχναμε κι εμείς στο διαδίκτυο για τα “καλύτερα βιβλία ψυχολογίας”.

Η αλήθεια είναι ότι το διάβασμα είναι σωτήριο για κάποιους ανθρώπους. Οι γνώσεις που συχνά χρειάζονταν χρόνια για να συγκεντρωθούν, πλέον τις βρίσκει κανείς μετά από εκτεταμένη έρευνα, στο διαδίκτυο. Και οι καλύτεροι συγγραφείς και μυαλά στον τομέα της ψυχολογίας, μας έχουν δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, προκειμένου να καταλάβουμε πώς λειτουργεί πραγματικά ο εγκέφαλος μας. Γιατί ο εγκέφαλος μας λειτουργεί με ιδιαίτερα μυστηριώδη τρόπο.

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας, παρά μόνο μέσα από ένα καλό βιβλίο ψυχολογίας. Συνεπώς παρακάτω θα βρείτε τα:

Τα καλύτερα βιβλία ψυχολογίας στα ελληνικά:

Νο1 βιβλίο ψυχολογία:
“Η δύναμη του υποσυνειδήτου”.

Λίστα με τα καλύτερα βιβλία ψυχολογίας: Νο1- Η δύναμη του υποσυνειδήτου

Σύνοψη του βιβλίου:
“Η δύναμη του υποσυνειδήτου“
Ένα από τα καλύτερα βιβλία ψυχολογίας και αυτο-βοήθειας που γράφτηκαν ποτέ. Το βιβλίο Η Δύναμη του Υποσυνειδήτου έχει γίνει κλασικό και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ωφελήθηκαν από τις συμβουλές του.
Η Δύναμη του Υποσυνειδήτου είναι ένα βιβλίο που θα αλλάξει τη ζωή σας. Οι τεχνικές του είναι απλές, χρήσιμες, κατανοητές, εύκολες και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά την ημέρα για να λειτουργήσουν. Ένα απλό σύστημα που αν το εφαρμόσετε θα βελτιώσει κάθε τομέα της καθημερινής σας ζωής. Θα σας προσφέρει νοητική ισορροπία, υγεία, οικογενειακή γαλήνη, οικονομική ανεξαρτησία, τα πάντα. Με λίγα λόγια, θα σας κάνει έναν ευτυχισμένο και γεμάτο αγάπη άνθρωπο.
Ο τρόπος της σκέψης και τα όσα πιστεύετε καθορίζουν το πεπρωμένο σας
Η Ζωή σας είναι κατασκεύασμα των σκέψεών σας.

Νο2 βιβλίο ψυχολογίας:
“Η συναισθηματική νομοσύνη”.

Λίστα με τα καλύτερα βιβλία ψυχολογίας: Νο2- Η συναισθηματική νοημοσύνη

Σύνοψη του βιβλίου:
“Η συναισθηματική νοημοσύνη“
Τι είναι το IQ; Η μοίρα μας; Δεν είναι πάντως αυτό που συνήθως φανταζόμαστε. Αντίθετα, οι αντιλήψεις μας για την ανθρώπινη νοημοσύνη είναι αρκετά περιορισμένες, επειδή αγνοούν ένα καίριο πεδίο ικανοτήτων που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή. Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο ο Daniel Goleman, με αφετηρία τις πρωτοποριακές έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά, καταλήγει σε μια υπέροχη σύνθεση των πρόσφατων νευροεπιστημονικών ανακαλύψεων γύρω από τα συναισθήματα και αναδεικνύει τους παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία των ατόμων.

Οι παράγοντες αυτοί –η αυτοεπίγνωση, ο έλεγχος των παρορμήσεων, η επιμονή, ο ζήλος και η αυτοενεργοποίηση, η ενσυναίσθηση και η κοινωνική προσαρμοστικότητα, ο αλτρουισμός και η συμπόνια– συγκροτούν ένα εντελώς διαφορετικό είδος ευφυΐας: τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Η συναισθηματική νοημοσύνη ή νοημοσύνη της καρδιάς αντιπροσωπεύει μια νέα αντίληψη επιτυχίας και ένα σπουδαίο σχέδιο ζωής. Είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που διαπρέπουν στην κοινωνική σφαίρα, οικοδομούν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, πετυχαίνουν στο χώρο της εργασίας. Είναι η ξεχωριστή σφραγίδα ποιότητας που σηματοδοτεί την πρόοδο του ανθρώπινου είδους.

Νο3 βιβλίο ψυχολογία:
“Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης”.

Λίστα με τα καλύτερα βιβλία ψυχολογίας: Νο3- Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης

Σύνοψη του βιβλίου:
“Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης“
Είμαστε κοινωνικά όντα. Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Το να γνωρίζουμε γιατί δρουν οι γύρω μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο μας δίνει μια μοναδική δεξιότητα, χωρίς την οποία όλα τα άλλα ταλέντα μας δεν αξιοποιούνται στο έπακρο. Αντλώντας παραδείγματα από ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Περικλής, η βασίλισσα Ελισάβετ Α΄, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και πολλές άλλες, ο Robert Greene μας δείχνει τον τρόπο να αποστασιοποιηθούμε από τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο. Να αναπτύξουμε ενσυναίσθηση και διορατικότητα και να καταφέρουμε να διακρίνουμε τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες των συνανθρώπων μας. Να ξεφύγουμε από τη ζώνη της άνεσής μας, ώστε να πραγματοποιήσουμε τον βασικό, ουσιαστικό στόχο της ζωής μας. Είτε πρόκειται για την επαγγελματική ή την προσωπική μας ζωή είτε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, Οι Νόμοι της Ανθρώπινης Φύσης προσφέρουν ευφυείς τακτικές επιτυχίας. Ο Robert Greene έχει βοηθήσει εκατομμύρια αναγνώστες αποστάζοντας την αρχαία σοφία, γνώση και φιλοσοφία σε προσβάσιμα βιβλία για όσους αναζητούν δύναμη, βελτίωση και κατανόηση.

Νο4 βιβλίο ψυχολογία:
“Αισθανθείτε καλά”.

Αισθανθείτε καλά

Σύνοψη του βιβλίου:
“Αισθανθείτε καλά“
Ο Ντέιβιντ Μπερνς μοιράζεται μαζί σας κάποιες από τις επιστημονικά ελεγμένες μεθόδους για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψή σας και να αρχίσετε να «αισθάνεστε όμορφα». Οι τεχνικές είναι βασισμένες σε μια νέα μορφή θεραπείας, γνωστή ως γνωστική θεραπεία. Στην πραγματικότητα, η γνωστική θεραπεία συνιστά μια από τις πρώτες μορφές ψυχοθεραπείας, η οποία σε κλινικές ερευνητικές μελέτες αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική απ’ ό,τι η φαρμακοθεραπεία με αντικαταθλιπτικά στην αντιμετώπιση της μείζονος και της ελάσσονος κατάθλιψης. Αν και τα αντικαταθλιπτικά είναι συχνά πολύ χρήσιμα, τώρα πια έχουμε στη διάθεσή μας μια αποτελεσματική προσέγγιση, η οποία έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν τις συναισθηματικές τους διαταραχές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πάρουν φάρμακα. Και ακόμη και στην περίπτωση που ήδη παίρνετε φάρμακα, οι τεχνικές αυτοβοήθειας που περιγράφονται σ’ αυτό το βιβλίο μπορούν να επισπεύσουν τη βελτίωση της κατάστασής σας. Το βιβλίο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα βιβλία ψυχολογίας ever…

Κρίση πανικού: Συμβουλές για να ηρεμήσετε

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *