Συμβουλές για να διαρκεί το άρωμά σας

Συμβουλές για να διαρκεί το άρωμά σας. Πιθανώς γνωρίζετε κάποιον στο περιβάλλον σας που πάντα αποπνέει μια υπέροχη και διακριτική μυρωδιά, η οποία δεν είναι μόνο εμφανής, αλλά και ευχάριστη για το περιβάλλον του. Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, προκειμένου να διατηρήσετε το άρωμα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καταρχάς, η σωστή επιλογή άρωματος δεν αφορά απαραίτητα την ποσότητα που χρησιμοποιείτε, αλλά τα σωστά σημεία του σώματος και τον κατάλληλο χρόνο για την εφαρμογή του. Ακολουθώντας ορισμένες βασικές οδηγίες, μπορείτε να απολαμβάνετε μια ευχάριστη μυρωδιά για ολόκληρη την ημέρα.

Συμβουλές για να διαρκεί το άρωμά σας

Mετά το ντους

Για να απολαύσετε το άρωμα σας στο έπακρο, πρέπει να αλλάξετε την αντίληψή σας. Το άρωμα δεν πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σας, αλλά το πρώτο. Απλώστε το σε στεγνό, ελαφρώς υγρό και ζεστό δέρμα μετά το ντους ή το μπάνιο και πριν από οτιδήποτε άλλο. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε κρέμα στο δέρμα σας πριν από το άρωμα, για να διατηρηθεί περισσότερο η μυρωδιά του. Αυτό θα σας βοηθήσει να απολαύσετε το άρωμα σας για περισσότερο καιρό και θα σας κάνει να νιώθετε φρέσκια και όμορφη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πρώτα λοσιόν και μετά άρωμα

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του αρώματος, θα πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας. Το ξηρό δέρμα απορροφά το άρωμα, οπότε θα πρέπει να εφαρμόσετε λίγη κρέμα σώματος πριν από το άρωμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ανεκτική λοσιόν ή κρέμα σώματος χωρίς άρωμα, για να αποφύγετε τη σύγκρουση των αρωμάτων. Στη συνέχεια, ψεκάστε το άρωμα σε σημεία παλμού, όπως οι καρποί, ο λαιμός, οι μασχάλες και οι λοβοί των αυτιών. Η θερμότητα του σώματος εκπέμπεται ιδιαίτερα σε αυτά τα σημεία, οπότε η μύτη σας θα αισθανθεί το άρωμα πιο έντονα.

Το ασυνήθιστο μέρος 

Πέρα από τα σημεία που αναφέρθηκαν, τα σημεία παλμού περιλαμβάνουν επίσης τον αφαλό που βρίσκεται στη μέση του σώματος και θερμαίνεται έντονα, επιτρέποντας στα αρώματα να ξεδιπλώνονται ιδανικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάλυψη του στομάχου από τα ρούχα δεν αποτελεί μειονέκτημα, αλλά μάλλον διασφαλίζει ότι η μυρωδιά δεν θα διασπαρεί τόσο γρήγορα.

Συμβουλές για να διαρκεί το άρωμά σας

Άρωμα στα μαλλιά σας

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ικανότητα των μαλλιών σας να μεταδίδουν το άρωμά σας στο περιβάλλον και να κερδίζουν τις εντυπώσεις των ανθρώπων γύρω σας μόλις τα τινάξετε. Ωστόσο, λόγω του υψηλού ποσοστού αλκοόλ που περιέχεται στα συνηθισμένα αρώματα, η χρήση τους στα μαλλιά μακροπρόθεσμα μπορεί να τα ξηραίνει. Για αυτόν τον λόγο, είναι συνετό να επιλέξετε ένα ειδικό άρωμα μαλλιών, όπως ένα hair mist, που δεν περιέχει αλκοόλ ή έχει πολύ χαμηλό ποσοστό, προστατεύοντας τα μαλλιά σας από την απώλεια υγρασίας. Ορισμένα από αυτά τα άρωματα μαλλιών περιλαμβάνουν θρεπτικά έλαια που προσθέτουν επιπλέον λάμψη στα μαλλιά σας.

Επίσης, μια καλή συμβουλή είναι να μην ανακατεύετε πάρα πολλά διαφορετικά αρώματα μαζί, διότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα ανεπιθύμητο και αναποτελεσματικό αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού, προτιμήστε να επιλέξετε ένα αρωματικό προϊόν που ταιριάζει στο δέρμα σας και να το χρησιμοποιείτε μόνο του.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ένταση του άρωματος πρέπει να είναι κατάλληλη για την κατάσταση και την περίσταση. Για παράδειγμα, ένα έντονο άρωμα είναι πιο κατάλληλο για μια βραδινή έξοδο, ενώ ένα ελαφρύ άρωμα είναι πιο κατάλληλο για την καθημερινή χρήση στο γραφείο.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το άρωμα είναι προσωπική υπόθεση και επιλέγετε αυτό που σας αρέσει και σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και αυτοπεποίθηση.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *